Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF - Special Olympics


Ημερομηνία Πέμπτη, 09 Δεκ 2010 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, στα πλαίσια της συνεργασίας δύο μεγάλων φορέων, της UNICEF και των Special Olympics, συμμετέχουμε στον μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης, για την προστασία των παιδιών στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο, για την κατάργηση των διακρίσεων, για σεβασμό στη διαφορετικότητα, για την ενίσχυση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης παιδιών με ειδικές ικανότητες, για τη μείωση της φτώχειας και του υποσιτισμού, για τον εμβολιασμό των άρρωστων παιδιών. Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η ελπίδα.


Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Παρουσιαστές του Τηλεμαραθώνιου στην τηλεόραση (ΕΤ1) θα είναι ανά ώρα οι: Μαρία Σαράφογλου, Μαριλένα Κατσίμη, Μάριον Μιχελιδάκη, Λεωνίδας Αντωνόπουλος, Κώστας Αρβανίτης, Λένα Αρώνη, Αφέντρα Βαρσαμακίδου, Προκόπης Δούκας, Ρίτσα Μπιζόγλη και Εύα Μπούρα. Συμμετέχουν επίσης πολλοί γνωστοί και δημοφιλείς καλλιτέχνες που θα ενώσουν τη φωνή τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τη σωτηρία και την προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο ενώ το πρόγραμμα θα μεταδίδεται και από το Δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Για την Προστασία των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο,
για την κατάργηση των διακρίσεων,
για σεβασμό στη διαφορετικότητα,
για την ενίσχυση προγραμμάτων κοινωνικής ένταξης παιδιών με ειδικές ικανότητες,
για τη μείωση της φτώχειας και του υποσιτισμού,
για τον εμβολιασμό των άρρωστων παιδιών.
Γιατί δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί η ελπίδα.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην ΕΤ1 με τη συμπαράσταση και του HotStation.gr.

Υποσιτισμός
• Ο υποσιτισμός συντελεί σε περισσότερους από το ένα τρίτο όλων των θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών.
• 195 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών - ή το ένα στα τρία παιδιά - στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι καχεκτικά.
• 129 εκατομμύρια παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι λιπόβαρα - σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά.
• Το 13% των παιδιών κάτω των 5 ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι δυστροφικά, ενώ 19 εκατομμύρια νεογέννητα κάθε χρόνο στον αναπτυσσόμενο κόσμο γεννιούνται με βάρος χαμηλότερο από το κανονικό.

Εμβολιασμοί
• 27 εκατομμύρια βρέφη και 40 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες - δεν προστατεύονται μέσω των τακτικών εμβολιασμών.
• 2,5 εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν από τα ήδη διαθέσιμα ή νέα εμβόλια.

Καθαρό νερό & υγιεινή
• Περίπου 425 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένη παροχή νερού, τα 125 εκατομμύρια είναι κάτω των 5 ετών.
• Πάνω από 980 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής, τα 280 εκατομμύρια είναι κάτω των 5 ετών.
• Το 21,1% των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες στερείται το καθαρό (ασφαλές) νερό.
• Κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 1,5 εκατομμύριο παιδιά από αιτίες που σχετίζονται με τη διάρροια (αντιστοιχεί περίπου στο 18% όλων των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών).

Φτώχεια
• Περίπου το 40% των παιδιών στον αναπτυσσόμενο κόσμο - πάνω από μισό δισεκατομμύριο παιδιά - αγωνίζονται να επιβιώσουν με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα.


Στα πλαίσια της αποστολής της η UNICEF:
• Παρέχει τις απαραίτητες βιταμίνες και τα ενισχυμένα συμπληρώματα διατροφής στα παιδιά που υποσιτίζονται σε όλο τον κόσμο.
• Υποστηρίζει τους εμβολιασμούς των παιδιών προμηθεύοντας με εμβόλια περίπου το 40% των παιδιών στις αναπτυσσόμενες χώρες.
• Παρέχει καθαρό νερό και βελτιώνει τις συνθήκες υγιεινής, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
• Βοηθά τις μητέρες να ξεπεράσουν τα προβλήματα διατροφής των παιδιών, με ενημέρωση σε θέματα διατροφής, στα τοπικά κέντρα υγείας. Σε κλινικές και κέντρα υγείας σε όλο τον κόσμο, βοηθάει τις μητέρες να θηλάσουν τα νεογέννητα μωρά τους.
• Εργάζεται συστηματικά για να προστατεύσει τα παιδιά, τις οικογένειες αλλά και τις κοινωνίες από τις συνέπειες της φτώχειας.
• Εφαρμόζει προγράμματα επισιτισμού και καταπολέμησης των παιδικών ασθενειών. Ενισχύει την εγγραφή των κοριτσιών στα σχολεία, στηρίζει τα ορφανά και τα ευάλωτα παιδιά και προωθεί εκστρατείες για την ενημέρωση και την πρόληψη του AIDS.


Η αποστολή του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics:
• Να εμπνέει την ειρήνη στην παγκόσμια κοινότητα.
• Να αλλάζει συμπεριφορές.
• Να ενθαρρύνει μέσα από τον αθλητισμό.
• Να καθιερώσει τους Παγκοσμίους Αγώνες Ποδοσφαίρου Special Olympics.
• Να εκπονεί προγράμματα για την Παγκόσμια Υγεία.
• Να ενθαρρύνει την έρευνα.
• Να εκπαιδεύει την κοινωνία σε σχέση με τον τρόπο που πρέπει να απευθύνεται και να συμπεριφέρεται σε ανθρώπους με διανοητική αναπηρία.
• Να εκπαιδεύει προπονητές αθλητών με διανοητική αναπηρία.

Τα Special Olympics στην Ελλάδα ιδρύθηκαν το 1987 ως ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό την ένταξη των Ελλήνων με διανοητική αναπηρία στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, προσφέροντας σε αυτούς τη δυνατότητα να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και να τις προβάλλουν στην παγκόσμια κοινότητα, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις. Ταυτόχρονα, ανέλαβαν την ευθύνη να εμπνεύσουν στην ελληνική κοινωνία και την πολιτεία το σεβασμό στη διαφορετικότητα των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία, τις ξεχωριστές ανάγκες τους και την πεποίθηση ότι αποτελούν χρήσιμα και ισότιμα μέλη αυτής της κοινωνίας.

Τα Special Olympics Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή Προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υπό την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και έχουν αναγνωρισθεί επίσημα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), ως Φίλαθλο Αθλητικό Σωματείο.

Η δράση των Special Olympics Ελλάς μέχρι σήμερα στηρίζεται σε εθελοντές.

Μέχρι σήμερα τα Special Olympics Ελλάς προσφέρουν δυνατότητες συμμετοχής σε ανθρώπους με διανοητικές δυσκολίες σε είκοσι τέσσερα (24) Ολυμπιακού τύπου αθλήματα: Στίβο, Κολύμβηση, Ρυθμική και Ενόργανη Γυμναστική, Καλαθοσφαίριση, Αντισφαίριση, Ποδόσφαιρο, Πετοσφαίριση, Ιππασία, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Μπόουλιγκ, Κωπηλασία, Ποδηλασία, Άρση Βαρών, Γκολφ, Τζούντο, Χάντμπολ, Ιστιοπλοΐα, καθώς και σε τέσσερα χειμερινά αγωνίσματα: Αλπικό Σκι, Δρόμους Αντοχής, Παγοδρομίες και Αγώνες Δρόμου με Χιονοβατίδες. Από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο κάθε έτους τα Special Olympics Ελλάς, πέραν των προγραμμάτων προπόνησης, οργανώνουν Τοπικούς, Περιφερειακούς και Πανελληνίους Αγώνες.

Οι Έλληνες αθλητές Special Olympics που έχουν λάβει μέρος σε αγώνες, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ανέρχονται περίπου στους 12.000, συμμετέχουν ανελλιπώς στις προπονήσεις, δουλεύουν σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και αποδεικνύουν καθημερινά στην ελληνική κοινωνία και σ’ ολόκληρο τον κόσμο ότι δίκαια αξίζουν ίσες ευκαιρίες με τους υπόλοιπους Έλληνες, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.



ΜΕ ΛΙΓΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ

Βοηθήστε μας να προστατέψουμε περισσότερα παιδιά από την περιθωριοποίηση τη φτώχεια τον υποσιτισμό και τις ασθένειες

Με 20 €
παρέχετε 350 ταμπλέτες καθαρισμού του νερού και 13 δοχεία νερού για τα παιδιά.

Με 25 €
ένας αθλητής Special Olympics Hellas μπορεί να εξοπλιστεί με ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια.

Με 50 €
παρέχετε εμβόλια για την προστασία 60 παιδιών από θανατηφόρες ασθένειες.

Με 100 €
προσφέρετε 12 κούτες με ειδικά θεραπευτικά μπισκότα για υποσιτισμένα παιδιά

Με 150 €
προσφέρετε σε αθλητές Special Olympics Hellas την αγωνιστική εμφάνιση για να συμμετάσχουν σε ένα ομαδικό άθλημα.

Με οποιοδήποτε άλλο ποσό, μικρό ή μεγάλο,
συμβάλετε ουσιαστικά στην προστασία των παιδιών στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2342.html