Συμφωνικό μέταλ από τους Epica σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Ημερομηνία Τρίτη, 20 Απρ 2010 @ 06:45
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Το συγκρότημα αποκάλυψη του συμφωνικού metal με σήμα κατατεθέν την ερυθρόμαλλη σειρήνα που ακούει στο όνομα Simone Simons έρχεται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές συναυλίες.

Από το 2007 που πρώτο-πάτησαν το πόδι τους επί Ελληνικού εδάφους, οι Epica αγκαλιάστηκαν από το Ελληνικό κοινό όσο λίγα metal σχήματα. Οι εμφανίσεις τους, είτε στα πλαίσια φεστιβάλ είτε στις δικές τους συναυλίες, αφήνουν οπαδούς και μη άναυδους. Δεν είναι μόνο οι μοναδικές φωνητικές δεξιότητες της Simone που μαγεύουν τα πλήθη. Κάτι η κιθαριστική επέλαση των Mark Jansen και Isaac Delahaye , τα ντραμς πολυβόλο του Ariën van Weesenbeek και το μπάσο οδοστρωτήρας του Yves Huts κάτι η μεγαλοπρέπεια που προσδίδουν τα πλήκτρα του Coen Janssen, η υπερταχεία που λέγεται Epica δεν μπορεί να μη σε παρασύρει στο διάβα της.

Παρασκευή 28 Μαϊου 2010 – Principal Club Theatre, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 29 Μαϊου 2010 – Fuzz Club, Aθήνα


Ιδρύθηκαν το 2002 κατόπιν της φυγής του Jansen από τους After Forever. Ήδη από την αρχή φάνηκε η προσήλωση τους στον μεγαλοπρεπή συμφωνικό ήχο, αφού στο demo τους “Cry For The Moon” χρησιμοποίησαν 4-μελή χορωδία και κουαρτέτο εγχόρδων. Το ομότιτλο κομμάτι , εκτός από συμβόλαιο με την Τransmission Records τους απέφερε και λατρεία, αφού μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα αγαπημένα κομμάτια των οπαδών.

Από το συναρπαστικό ντεμπούτο τους “The Phantom Agony” μέχρι την συνταρακτική τελευταία τους δουλειά με τίτλο “Design Your Universe”, οι Epica πάντα προόδευαν και μάγευαν.

Την τελευταία φορά που ήταν οι Epica στην Αθήνα ζήτησαν να τους υποσχεθούμε ότι την επόμενη φορά που θα έρθουν στην Ελλάδα δεν θα κάνει κρύο. Ε, γίνεται να τους χαλάσουμε χατίρι;
Όχι, βέβαια! Για αυτό και στις 29 Μαϊου μπορεί να και να μη κάνει τόση ζέστη έξω από το Fuzz αλλά μέσα θα γίνεται κόλαση!!!
Τις συναυλίες ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι The Rain I Bleed, στων οποίων το ντεμπούτο συμμετέχει ο Jeff Loomis (Nevermore). Οι Τhe Rain I Bleed επιλέχθηκαν συγκεκριμένα από τους Epica και ο Mark Jansen ήδη δηλώνει fan τους.

Η προπώληση των εισιτηρίων αρχίζει στις 10 Φεβρουαρίου και σημεία προπώλησης είναι το Public, το Tickethouse και on-line στο www.ticketpro.gr.

Τιμή εισιτηρίου: 28 €. Ώρα έναρξης: 21.00






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2085.html