Facebook, προσωπικά δεδομένα και πώς να προστατευτείτε


Ημερομηνία Παρασκευή, 19 Φεβ 2010 @ 23:15
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Πρόσφατα το Facebook έκανε αλλαγές στα privacy settings με αποτέλεσμα προσωπικές πληροφορίες να είναι διαθέσιμες στον οποιονδήποτε. Πώς να προστατέψουμε τα προσωπικά δεδομένα μας;
Πριν μερικές βδομάδες το Facebook άλλαξε τις ρυθμίσεις του κάθε χρήστη χωρίς να το καταλάβουν οι περισσότεροι. Ζητώντας τους να κάνουν κλικ σε ένα παράθυρο, στο οποίο υπάκουσε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, το Facebook απέκτησε το δικαίωμα να δημοσιεύει τις προσωπικές πληροφορίες του καθενός, όπως φωτογραφίες, νέες συνδέσεις και τη λίστα φίλων. Τα νέα στοιχεία μπορούν πλέον να δημοσιεύονται παντού στο Ίντερνετ, ακόμα και στις μηχανές αναζήτησης, εκτός αν έχουν αλλάξει τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.


Για να μη γίνει αυτό, οι χρήστες πρέπει να κάνουν τρεις βασικές και απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις τους:

1. Από τη σελίδα του προφίλ, πηγαίνετε το ποντίκι σας πάνω στη φράση «Ρυθμίσεις/Settings» πάνω δεξιά και επιλέξτε τη φράση «Ρυθμίσεις Απορρήτου/Privacy settings». Στην επόμενη σελίδα, κάνετε κλικ στο «Πληροφορίες προφίλ/Profile information» και επιλέξτε «Δικές μου Δημοσιεύσεις/Posts by me». Αλλάξτε τη ρύθμιση σε «Μόνο φίλοι/Only friends» αν θέλετε να βλέπουν τα προσωπικά σας στοιχεία μόνοι οι επιλεγμένοι φίλοι σας.

2. Από τη σελίδα «Ρυθμίσεις Απορρήτου/Privacy settings» κάνετε κλικ στη φράση «Πληροφορίες προφίλ/Profile information». Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη επιλογή είναι «birthday», «religious and political views» και «family and relationship». Οι ειδικοί προτείνουν να επιλέξετε «Μόνο φίλοι/Only friends». Με αυτό τον τρόπο, θα τις βλέπουν μόνο αυτοί που θέλετε εσείς, καθώς πρόκειται για πολύ προσωπικές πληροφορίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις κλοπής ταυτότητας.

3. Από τις «Ρυθμίσεις Απορρήτου/Privacy settings» κάνετε κλικ στο «Αναζήτηση/Search». Ακυρώστε την επιλογή «Επιτρέπεται/Allow» που βλέπετε δίπλα στη δεύτερη επιλογή «Δημόσια Αποτελέσματα Αναζήτησης/Public Search Results». Έτσι οι υπόλοιπες προσωπικές σας πληροφορίες δεν θα είναι ορατές στις μηχανές αναζήτησης.

Εκτός από τις αλλαγές στα privacy settings, το Facebook ετοιμάζει νέες αλλαγές στην εμφάνισή του. Συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθεί περισσότερη έμφαση στην αναζήτηση και να απλοποιηθεί ο τρόπος αποστολής και λήψης μηνυμάτων. Οι επιλογές News Feed και Live Feed θα συγχωνευτούν σε μία, που θα χωρίζεται σε Most Recent (πιο πρόσφατες) και Τop News (κυριότερες ειδήσεις). Οι αλλαγές στην ιστοσελίδα αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά αυτό είναι συνηθισμένο πια. Κάθε φορά που το Facebook αλλάζει δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά τα μέλη του εξακολουθούν να αυξάνονται.

Πηγή: Φήμες.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2047.html