Χριστουγεννιάτικη ιστορία (A Christmas Carol) - πρεμιέρα στο Λονδίνο


Ημερομηνία Παρασκευή, 06 Νοέ 2009 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantIS



Πραγματοποιηθηκε στις 3 Νοεμβριου στο Λονδινο η μεγαλειωδης παγκοσμια πρεμιερα της ταινιας της Disney «Xριστουγεννιατικη Iστορια». Στα πλαίσια του εορτασμού, οι δύο πιο διάσημοι δρόμοι του West End συνεργάστηκαν με το δήμο του Λονδίνου για να συγχρονιστεί, για πρώτη φορά, η στιγμή που στην πόλη θ’ ανάψουν τα Χριστουγεννιάτικα Φώτα. Οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Jim Carrey, Colin Firth και Bob Hoskins, αλλά και ο σκηνοθέτης Robert Zemeckis περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της πρεμιέρας στη Leicester Square. Ο διάσημος ιταλός τενόρος ANDREA BOCELLI ηγήθηκε της πιο πολυάριθμης χορωδίας, ερμηνεύοντας τα κάλαντα. 
 



Το Λονδίνο διοργάνωσε φέτος μια παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γιορτή συνδυάζοντας το ύφος του Κάρολου Ντίκενς και τη μαγεία της Disney, καθώς οι Jim Carrey, Colin Firth, Robin Wright Penn, Bob Hoskins και ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Robert Zemeckis συναντήθηκαν για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Πρεμιέρα της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» στις 3 Νοεμβρίου 2009. Οι εορτασμοί συμπεριλαμβάνουν μια ιστορική συγκυρία: για πρώτη φορά, τα διάσημα Χριστουγεννιάτικα Φώτα στις οδούς Regent και Oxford αλλά και όλες οι εκδηλώσεις στην «Ντικενσιανή» περιοχή του Λονδίνου, το City, έχουν συνδεθεί με τη θεματική της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας».

Η Παγκόσμια Πρεμιέρα της περιπέτειας φαντασίας έγινε στη Leicester Square του Λονδίνου, σε τρεις κινηματογράφους ταυτόχρονα, ενώ 10 επιπλέον πρεμιέρες λάμβαναν χώρα την ίδια στιγμή σε όλη τη χώρα – αποτελεί δε τη μεγαλύτερη πρεμιέρα σε 3D που έγινε ποτέ. Οι δημιουργοί και οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» βρέθηκαν στο κόκκινο χαλί, πρωτοστάτησαν στο άναμα των φώτων και παρακολούθησαν την προβολή.

Η Leicester Square πλημμύρισε από το πνεύμα των Χριστουγέννων, με ανθρώπους που τραγουδούσαν τα κάλαντα με κοστούμια εποχής, χιόνι που έπεφτε ολόλευκο και γιγαντιαίες οθόνες που αναμετέδιδε για τους θεατές τη στιγμή που σε κάθε περιοχή άναβαν τα Χριστουγεννιάτικα φώτα.

Ο διάσημος ιταλός τενόρος ANDREA BOCELLI, που ερμηνεύει το τραγούδι των τίτλων της ταινίας, από τη Leicester Square συνδέθηκε με τη χορωδία στα σκαλιά του καθεδρικού του St Paul’s Cathedral και καθοδήγησε τα πλήθη μέσα από μεγάλες οθόνες ερμηνεύοντας μαζί τους τα κάλαντα.


Η ΤΑΙΝΙΑ

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ DISNEY, μια έντονη εμπειρία που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, παρουσιάζεται ανασκευασμένη από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Robert Zemeckis, και παγιδεύει την ταυτότητα της κλασικής ιστορίας του Ντίκενς σε μια πρωτοποριακή κινηματογραφική παραγωγή σε 3D.

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (JIM CARREY) ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του (GARY OLDMAN) και τον χαρωπό ανιψιό του (COLIN FIRTH). Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον τον οδηγούν σ’ ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο Γερο-Σκρουτζ πρέπει ν’ ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1981.html