Ο Έλληνας σεφ του Λευκού Οίκου


Ημερομηνία Τετάρτη, 01 Απρ 2009 @ 04:35
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Η ελληνική κουζίνα έκανε την εμφάνισή της και στο Λευκό Οίκο αφού ο πρώτος εξωτερικός σεφ που κάλεσε ο Μπαράκ Ομπάμα προκειμένου να έχει την ευθύνη του δείπνου που ο Αμερικανός πρόεδρος παρέθεσε για να τιμήσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου, είναι Έλληνας! Πρόκειται για τον ομογενή πρώτης γενιάς, Μιχάλη Ψιλάκη, γεννημένο στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης πριν από 41 χρόνια. Ο κ. Ψιλάκης σπούδασε λογιστική, ενώ ξεκίνησε τις σπουδές του και στη νομική δουλεύοντας παράλληλα ως σερβιτόρος σε διεθνή αλυσίδα εστιατορίων.



Σε ηλικία μόλις 23 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μαγειρικής ανοίγοντας την πρώτη του τρατορία, ενώ λίγα χρόνια αργότερα άνοιξε το πρώτο του ελληνικό εστιατόριο με την ονομασία «Όνειρα». Ωστόσο, το μεγάλο βήμα που τον καταξίωσε στο χώρο της… κουζίνας ήταν ο «Ανθός», ένα εστιατόριο στο οποίο προσφέρονταν πρωτότυπα πιάτα βασισμένα σε ελληνικές συνταγές.

Ο ελληνικής καταγωγής σεφ έχει τιμηθεί πολλάκις για τη μαγειρική του, ενώ προσφάτως βραβεύθηκε ως «ο καλύτερος σεφ της χρονιάς» στη Νέα Υόρκη, από γνωστά αμερικανικά περιοδικά γαστρονομίας. Μάλιστα, κριτικοί γαστρονομίας έγραψαν για τον Έλληνα σεφ ότι επαναπροσδιόρισε με τρόπο μεγαλοφυή την ελληνική μαγειρική στις ΗΠΑ. Σήμερα εκτός από τον «Ανθό» διαθέτει και το εστιατόριο «Κέφι» στο Μανχάταν όπου καθημερινώς πλήθος κόσμου συρρέει να δοκιμάσει τη διαφορετική ελληνική κουζίνα.

Πηγή: zougla.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1862.html