Αν ο Αγιος Μαρίνος σας κάνει αναπάντητη, αγνοήστε τον!


Ημερομηνία Τρίτη, 04 Νοέ 2008 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Την προσοχή των συνδρομητών τους αναφορικά με συγκεκριμένες κλήσεις από διεθνή προορισμό, καθώς η τυχόν επανάκληση των εν λόγω αριθμών οδηγεί σε γραμμές με υψηλή χρέωση, εφιστούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Οι εν λόγω «επικίνδυνες» κλήσεις προέρχονται από αριθμούς με το πρόθεμα +3786, το οποίο χρησιμοποιείται από τηλέφωνα στο κρατίδιο του Αγίου Μαρίνου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone που είναι δημοσιευμένη μόνο στο site της εταιρείας, τα πρώτα παράπονα από συνδρομητές της έκαναν την εμφάνισή τους στις 18 Οκτωβρίου και η εταιρεία εφιστά την προσοχή στους πελάτες τους να μην καλούν αυτούς τους αριθμούς γιατί αντιστοιχούν σε γραμμές με υψηλή χρέωση. Αντίστοιχες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και στην Cosmote, η οποία προχώρησε στη φραγή εισερχομένων κλήσεων από τον αριθμό αυτό, προκειμένου να προστατευθούν οι συνδρομητές της από ανεπιθύμητες χρεώσεις.


Το φαινόμενο δεν είναι μόνο ελληνικό, καθώς αντίστοιχες αναφορές για «αναπάντητες» κλήσεις από αριθμούς του Αγίου Μαρίνου υπάρχουν εδώ και αρκετές εβδομάδες στο εξωτερικό και απ’ ό,τι φαίνεται χρησιμοποιούνται διαφορετικά νούμερα κλήσης από την ίδια χώρα προέλευσης.

Συνήθως, όταν υπάρχει τέτοια κλήση το τηλέφωνο του καλούμενου χτυπά μόνο μία φορά, οπότε ο τελευταίος δεν το προλαβαίνει και ανυποψίαστος καλεί το συγκεκριμένο αριθμό και χρεώνεται. Σε περίπτωση που προλάβει και απαντήσει, τότε μία γυναικεία φωνή τον ενημερώνει ότι έχει ένα μήνυμα και πρέπει να καλέσει τον «επίμαχο» τηλεφωνικό αριθμό. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που κάνει την εμφάνιση της μία τέτοια είδους απάτη που εκμεταλλεύεται την υψηλή διείσδυση και χρήση των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας καλέσει ο Αγιος Μαρίνος, απλά αγνοήστε τον!






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1750.html