Εμφύλιος μεταξύ των ηθοποιών της Αμερικής


Ημερομηνία Σάββατο, 12 Ιούλ 2008 @ 04:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας echo



 Μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ των δύο σωματείων των ηθοποιών του Χόλυγουντ, μετά την απόφαση του μικρότερου (ΑFTRA) να υπογράψει νέα οικονομική συμφωνία με τα στούντιο.
Η Αμερικανική Ομοσπονδία Καλλιτεχνών Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (AFTRA), που εκπροσωπεί 70.000 ανθρώπους, δήλωσε ότι το 62,4% αποδέχτηκε να υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο, που θα εξασφαλίζει καλές αποδοχές από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των καλλιτεχνών στην «prime time». Η απόφαση αυτή εξόργισε τους εκπροσώπους του μεγαλύτερου σωματείου (SAG), αφού όπως ισχυρίζονται αυτή η κίνηση υποβιβάζει τις δικές τους διαπραγματεύσεις για μία πιο επικερδή και συμφέρουσα συμφωνία.



Ηθοποιοί όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Βίγκο Μόρτενσεν και η Χόλι Χάντερ, δημοσίευσαν μία διαφήμιση, καλώντας το AFTRA να επιστρέψει στις διαπραγματεύσεις και να διεκδικήσει καλύτερη οικονομική πρόταση.

Η απάντηση του μικρότερου σωματείου είναι ότι εξασφάλισαν την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Ωστόσο, το SAG λέει ότι δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα και θα δώσει την επίσημη απάντησή του στις 10 Ιουλίου.

Τα συμβόλαια και των δύο σωματείων έχουν λήξει από τις 30 Ιουνίου, αλλά συμφώνησαν με τα στούντιο να συνεχίσουν να δουλεύουν με τους παλιούς όρους, για να μη σταματήσει η παραγωγή δεκάδων ταινιών.


αναδημοσιευση απο: www.zougla.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1678.html