Η Yahoo δημιούργησε υπηρεσία Internet phone calling


Ημερομηνία Κυριακή, 23 Ιούλ 2006 @ 17:15
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας technews



Η Yahoo δημιούργησε μια υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν φτηνά τηλεφωνήματα σε παραδοσιακούς αριθμούς, χρησιμοποιώντας την υπηρεσία Instant Messenger. Πριν από αυτό, μόνο οι κλήσεις από υπολογιστή σε υπολογιστή ήταν δυνατές, αλλά τώρα όσοι χρησιμοποιούν το Yahoo messenger μπορούν επίσης να καλέσουν συμβατικούς τηλεφωνικούς αριθμούς από τους υπολογιστές τους για περίπου $.02 ανά λεπτό.



Οι χρήστες μπορούν επίσης να δημιουργήσουν έναν τηλεφωνικό αριθμό, με φωνητικό ταχυδρομείο, όπου ο καθένας μπορεί να τους καλέσει, έναντι περίπου $25 ετησίως.



Η Yahoo παρέχει μια σειρά υπηρεσιών που είναι σχεδόν ίδιες με εκείνες που προσφέρονται από την αντίπαλη υπηρεσία Skype, εκτός από το ότι η Yahoo δεν προσφέρει video chatting και conference calling.

Η νέα αυτή υπηρεσία δεν προκάλεσε έκπληξη στους αναλυτές, οι ποιοι έχουν προσέξει ότι και οι υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις του Διαδικτύου, Google, Microsoft και America Online, τρέχουν για να προσφέρουν voice chatting μέσω των instant messenger τους από το προηγούμενο έτος. Η Yahoo είναι η πρώτη που παρουσιάζει την κλήση από υπολογιστή σε τηλέφωνο.

Η κλήση τηλεφώνων μέσω Internet υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά ο αγώνας για διευρημένη χρήση του άναψε τους τελευταίους μήνες, καθώς τα μεγάλα portals διαπίστωσαν ότι η Skype κερδίζει συνεχώς σε δημοτικότητα.

Από το Technews.gr (www.technews.gr)





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article1057.html