Αφιερώσεις-Requests
Πρόσφατες αφιερώσεις:
listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Νίκος από Πάτρα ζήτησε Χαμογέλα στα παλιά.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Αϊσουν από ΝΑρτακη ζήτησε Οσα νιωθω αργυρος.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program ΔΕΣΠΟΙΝΑ από Καστοριά ζήτησε Η αγάπη μας.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Ελένη ζήτησε Kygo-Here for you.

listen to the song request in the relative section of the site or in our daily radio program Theodora από ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ζήτησε Νικόλας Λειβαδίτης - Μαρία Καλούδη - Για πόσο ακόμα;.

Διαβάστε κι ακούστε τις αφιερώσεις εδώ



  Survey
Ποιον αγαπάς πιο πολύ;

Τη Μαμά;
..ή τον Μπαμπά;



Αποτελέσματα
Αλλες Ψηφοφορίες

Αριθμός Ψήφων: 641079
Παρατηρήσεις 0


  Agenda


  Visit also



  OnLine Shop
HotStation - Hot Shop - Δώρα για τους άλλους ή για σας - Cool HotStation gifts for yourself or your friends


  Μηνύματα - Shouts

Υπηρεσία ΜΟΝΟ για μέλη Σύνδεση ή Εγγραφή.


<<12 Φεβρουάριος 200913 Φεβρουάριος 200914 Φεβρουάριος 2009>>

Θέμα: Σφαγείο του Ιλάν Χατσόρ
Ωρα Εναρξης: 6:45 μμ
Διάρκεια: 02 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Θέατρο του Νέου Κόσμου - Κάτω Χώρος (Αντισθένους 7 και Θαρύπου,
Κατηγορία: Θέατρο
Θεατρικές εκδηλώσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: 

Η ομάδα 53 της Διεθνούς Αμνηστίας διοργανώνει θεατρική βραδιά, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, ώρα 18.45, στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, ΦΙΞ), με το έργο του Ιλάν Χατσόρ «ΣΦΑΓΕΙΟ», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Λίγα λόγια για το έργο


Το Σφαγείο είναι ένα εμβληματικό έργο της ισραηλινής δραματουργίας, γραμμένο το 1990 από τον Ιλάν Χατσόρ, που σπούδαζε τότε θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ. Έκτοτε το έργο έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχει ανεβεί πάνω από 70 φορές σε διάφορες χώρες, σ' όλο τον κόσμο.

Το έργο έχει ήρωες τρία αδέρφια από την Παλαιστίνη και διαδραματίζεται σ' ένα χωριό της Δυτικής Όχθης στη διάρκεια της πρώτης Ιντιφάντα. Το θέμα του, η σύγκρουση ανάμεσα σε αδέρφια, είναι παλιό όσο και η ανθρωπότητα, κι όμως πάντα νέο καθώς αλλάζουν οι συνθήκες που συνθλίβουν τις ανθρώπινες ζωές. Στην περίπτωσή μας τα τρία νέα παιδιά είναι πιασμένα στο δίχτυ της αδυσώπητης αραβοϊσραηλινής σύγκρουσης. Ο συγγραφέας επέλεξε να διηγηθεί την ιστορία από τη σκοπιά των Παλαιστινίων, θέλοντας να μιλήσει για την κατοχή και τις πληγές που ανοίγει, κι ακόμα να δείξει στο κοινό της πατρίδας του το ανθρώπινο πρόσωπο του «εχθρού», αυτό που πάντα κρύβει η επίσημη προπαγάνδα.


Το Σφαγείο είναι ένα έργο για το καθήκον, την εξέγερση και την προδοσία. Είναι η τραγωδία μιας οικογένειας που αφανίζεται μέσα στο άγριο σκηνικό μιας διαμάχης που μοιραία γίνεται και εμφύλια, ενδοοικογενειακή. Εκεί που οι δεσμοί του αίματος, οι ηθικές αρχές και οι ανάγκες της επιβίωσης δεν συναντιούνται πουθενά και που πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στον εαυτό σου, στην οικογένεια και  στο λαό σου.


Γιατί απ' όλες τις πληγές του πολέμου, η πιο οδυνηρή είναι τ' αδέρφια που έρχονται αντιμέτωπα, η αγάπη που γίνεται μίσος. Σήμερα στην Παλαιστίνη, χτες στο Σαράγεβο ή στο Μπέλφαστ, προχτές εδώ σ' εμάς.
Ο συγγραφέας δίνει μια οικουμενική διάσταση στο θέμα του, αποφεύγοντας τις εύκολες απαντήσεις. Σύμφωνα με την πεποίθησή του, το πολιτικό θέατρο δεν χρειάζεται να πραγματεύεται ιδέες και ιδεολογίες, αλλά τα ανθρώπινα όντα που έρχονται αντιμέτωπα με αυτές.

Συντελεστές της παράστασης
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικό - Κοστούμια: Μαργαρίτα Χατζηιωάννου
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Καψούρος.
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Γιοβάνη
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Ορέστης Τζιόβας.

Η τιμή της πρόσκλησης είναι 20euro (για μαθητές-φοιτητές 15euro). Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνείστε με τον Αντρέα Γιολάση στο 210-8216468 (έγκαιρα, όμως, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες).

Τα έσοδα της ημέρας θα διατεθούν για τη δράση της Διεθνούς Αμνηστίας.

 

Θέμα: Domenica
Ωρα Εναρξης: 10:00 μμ
Διάρκεια: 00 ώρες(α) 00 λεπτά(ο)
Μέρος: Stage, Λαρισα
Κατηγορία: Μουσική
Συναυλίες - ζωντανές εμφανίσεις

Πρόσθετες λεπτομέρειες: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Φεβρουάριος 2009 Οι DOMENICA είναι ένα από τα πιο δημοφιλή rock συγκροτήματα της τελευταίας δεκαετίας,έχοντας στο ενεργητικό τους πολλές μεγάλες επιτυχίες (Άχρηστα ρολόγια, Μέσα στη βουή του δρόμου, Λίγη ζωή ακόμη, Κι εσύ που ήσουν, Θα πάρω τον παλμό σου...κά...) Χαρακτηρίζονται από τις δυνατές live εμφανίσεις τους, όπου παρουσιάζουν τραγούδια τόσο από την προσωπική τους δισκογραφία, όσο και κάποια αγαπημένα τους από τη διεθνή rock μουσική σκηνή. Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Φεβρουαρίου σας περιμένουν στο STAGE Ήρας και Φιλίππου στη Λάρισα για δυο βραδιές γεμάτες ενέργεια και ρυθμό.

http://myspace.com/domenicacom
http://www.youtube.com/user/Domenicamusic
www.domenica.gr 

ΝΕΑ εκδήλωση Εκτύπωση Εμφάνιση ημερολογίου
NuCalendar ©