Συμφωνία της mpGreek και της Warner Music


Ημερομηνία Παρασκευή, 07 Απρ 2006 @ 06:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΗ mpGreek, η κυρίαρχη εταιρεία παγκοσμίως όσων αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες στην Ελληνική μουσική, διευρύνει το ρεπερτόριο της και στην ξένη μουσική. Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία και με την Warner Music Greece για να διανέμει τα ψηφιακά ηχογραφήματα της. To mpGreek είναι η πρώτη ελληνική υπηρεσία ψηφιακής μουσικής που υπογράφει με την Warner στην Ελλάδα, στην οποία ανήκει πολύ μεγάλο κομμάτι του ξένου ρεπερτορίου της αγοράς.Με βάση την καινούρια αυτή συμφωνία, το ρεπερτόριο της Warner θα περιλαμβάνεται στην υπηρεσία downloads ως ψηφιακή διανομή από το mpGreek. Θα διατίθεται απευθείας στους χρήστες και τους συνεργάτες του mpGreek και θα προστατεύεται με DRM λογισμικό. Η Warner διαθέτει πολλές κατηγορίες ξένου ρεπερτορίου (Pop, R&B, Hip Hop, Jazz και άλλα). Οι καλλιτέχνες που αντιπροσωπεύει είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της διεθνούς μουσικής σκηνής και περιλαμβάνουν: Madonna, Red Hot Chili Peppers, R.E.M., Led Zeppelin, Doors, Eric Clapton, Eagles, Green Day, James Blunt, Enya, Cher, Frank Sinatra, Cream και πολλούς άλλους.

Για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά η mpGreek θα προσφέρει μουσικά video clip της Warner προς πώληση. Τα video clips είναι μέρος της νέας υπηρεσίας «mpGreek Videos» και θα διατίθενται προς €2.00. Όλα τα videos είναι σε μορφή Windows Media Video (wmv) τα οποία επίσης προστατεύονται με DRM λογισμικό.

Ο κ. Γεράσιμος Μαριάτος, Γενικός Διευθυντής της Warner Music Greece, σχολιάζει: H Warner Music καλωσορίζει την mpGreek ως έναν σημαντικό συνεργάτη για την ψηφιακή αγορά. Η λειτουργία της mpGreek – ως νόμιμα downloads μουσικής- είναι πολύ σημαντική για την ψηφιακή μουσική αγορά στην Ελλάδα, η οποία τώρα αναπτύσσεται και ήδη αισθάνεται την απειλή της ψηφιακής πειρατείας. Με αυτήν την προοπτική παρέχουμε στο mpGreek.gr την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία μας, για μια αμοιβαία ακμάζουσα επιχειρησιακή σχέση.

Ο κ. Γιώργος Κόντος, Διευθυντής της mpGreek σχολιάζει: “Η Warner Music είναι μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές δισκογραφικές εταιρίες με αξιοσέβαστο ρεπερτόριο. Ως mpGreek νιώθουμε υπερήφανοι για το γεγονός ότι μπορούμε να προσφέρουμε για πρώτη φορά στη Ελλάδα τα video clips και τους καλλιτέχνες της Warner για νόμιμο και εύκολο downloading. Η προσθήκη του καταλόγου μουσικής της Warner είναι μεγάλη είδηση γιατί τους φίλους της μουσικής που θα έχουν πλέον πρόσβαση σε έναν πλούσιο κατάλογο με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της διεθνούς μουσικής."

Προφίλ της Greased Networks, Inc.
Η Greased Networks είναι μια εταιρεία προηγμένης τεχνολογίας, η οποία με την υπηρεσία mpGreek ηγείται στο χώρο της ψηφιακής μουσικής. Η υπηρεσία mpGreek έχει αναγνωριστεί, ως ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους ψηφιακής μουσικής και ως το μεγαλύτερο ελληνικό on-line μουσικό κατάστημα το όποιο λειτουργεί από τον Φεβρουάριο του 2005..

Προφίλ της Warner Music Greece
Η Warner Music Greece λειτουργεί στην ελληνική αγορά από το 1979, και αντιπροσωπεύει έναν απέραντο κατάλογο των περισσότερων σημαντικών καλλιτεχνών παγκοσμίως με μια δυναμική παρουσία στο ψηφιακό περιβάλλον. Όσον αφορά το τοπικό ρεπερτόριο, η Warner είναι στην διαδικασία της πλήρους ψηφιοποίησης του ελληνικού καταλόγου για να κατατεθεί στον μουσικό κατάλογο του mpGreek.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article981.html