Goran Bregovic - Karmen With a Happy End - Δωρεάν Προσκλήσεις


Ημερομηνία Τρίτη, 21 Μάρ 2006 @ 07:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΗ “Karmen With a Happy End” είναι μια σημαντική παράσταση θεατρικής όπερας, η οποία περιοδεύει επί δύο χρόνια στην Ευρώπη, και η οποία θα συζητηθεί και στη χώρα μας! Έρχεται, μάλιστα, σε ένα σημαντικό χρονικό σημείο, με τον Goran Bregovic να ετοιμάζει τη κυκλοφορία νέου δίσκου το καλοκαίρι με συνεργασία ενός σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη. Η παράσταση θα δοθεί την 5η Απριλίου στον Κεραμεικό, ενώ λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων -για την σημαντικότητα της παράστασης- καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν πολύ νωρίς τα εισιτήριά τους.


Στο πρότυπο της ιδέας που γέννησε την όπερα «Κάρμεν» - εμπνευσμένη από αυτήν αλλά με εντελώς διαφορετικούς διαλόγους και θεματολογία και 100% αυθεντική τσιγκάνικη μουσική από τον Goran Bregovic - η «Karmen with a Happy End» έχει ως ηθοποιούς και μουσικούς/ τραγουδιστές τους μουσικούς της live μπάντας του Bregovic αλλά και τον ίδιο σε μεγάλο ρόλο! Οι διαφορές είναι πολλές παραπάνω από το ‘Κ’ στην αναγραφή τoυ ονόματος Carmen, μιας και η παράσταση παρουσιάζεται στη Σερβική γλώσσα αλλά και στα τσιγγάνικα! Μάλιστα, για τη καλύτερη παρακολούθησή της, υπάρχουν στα οπτικά στοιχεία της παράστασης και υπότιτλοι!


Η υπόθεση:
H Κλεοπάτρα είναι τσιγγάνα και είναι μέντιουμ με εκπομπή στη τηλεόραση (τηλεοπτική μελλοντολόγος δηλαδή…) Ο Μπάκια είναι σκουπιδιάρης. Αυτοί είναι οι κύριοι ήρωες της όπερας.

Η όλη παράσταση χωρίζεται σε δύο μέρη χωρίς διάλλειμα. Το πρώτο μέρος αφηγείται την αληθινή ιστορία του τραγικού έρωτα ανάμεσα στη Κάρμεν, μιας πόρνης από το Central Station και τον θείο του Μπάκια, τον Fuad. Στο δεύτερο μέρος η παράσταση εξελίσσεται σε Όπερα στην οποία η ερωτική ιστορία των πρωταγωνιστών, Κλεοπάτρας και Μπάκια, βρίσκει ευτυχές τέλος.

Μικρή περίληψη:
Σε μια οντισιόν για το τηλεοπτικό της show, ως τηλεοπτικό μέντιουμ, η Κλεοπάτρα συναντά μεταξύ άλλων καλλιτεχνών, ένα τσιγγάνο σκουπιδιάρη, τον Μπάκια, και τη χαριτωμένη Νένα.

Η Νένα προτείνει να κάνει ένα στριπ-τιζ, ο Μπάκια προτείνει να τραγουδήσει το “Habanera” από τη Carmen του Bizet. Και το προτείνει επειδή ήταν η αγαπημένη μελωδία του μακαρίτη του θείου του Μπάκια, Fuad, ο οποίος ήταν βιρτουόζος τρομπετίστας και η κηδεία του οποίου επρόκειτο να γίνει την επόμενη.

Η Κλεοπάτρα αμέσως ερωτεύεται τον Μπάκια, έναν άνδρα που τραγουδάει μια εντελώς ασυνήθιστη, για τσιγγάνο, άρια. Όμως, ο Μπάκια δίνει σε ένα χαρτάκι τον αριθμό του κινητού του στη Νένα! Αυτή το πετάει αδιάφορα και η Κλεοπάτρα που το βλέπει, το μαζεύει στα κρυφά…

Για να τον ξαναδεί η Κλεοπάτρα, πηγαίνει στη κηδεία του θείου του Μπάκια, Fuad. Εκεί μαθαίνει για μια πιο μικρή κηδεία που γίνονταν παραπέρα, αυτή της Κάρμεν. Εκεί ακούει πρώτη φορά τις άριες που είχε συνθέσει ο Fuad για την Κάρμεν και για την τραγική αγάπη του για τη Κάρμεν… Σαν δαιμονισμένη η Κλεοπάτρα αρχίζει να γυρνάει την Ευρώπη ψάχνοντας τους μουσικούς του Fuad που ήταν διασκορπισμένοι. Σαν δαιμονισμένη ενώνει κομμάτι – κομμάτι της όπερας και της ερωτικής ιστορίας του Fuad και της Κάρμεν. Σαν δαιμονισμένη, τηλεφωνεί ενώ οδηγεί στον Μπάκια… Αυτός δεν ξέρει ποια πήρε το χαρτάκι με το τηλέφωνό του…

Γιατί η Κλεοπάτρα είναι τόσο παθιασμένη; Επειδή η φρικτή ιστορία της ζωής της Κάρμεν είναι μερικώς και η δική της ιστορία και επειδή το Happy End που έγραψε ο Fuad για τη δική του Κάρμεν θα μπορούσε να γίνει το Happy End το δικό της!


Το Cast:
VASKA JANKOVSKA
ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, τσιγγάνα που προλέγει το μέλλον σε τηλεοπτικό show.

Η ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ παίζει ένα παιχνίδι τηλεφωνικής αποπλάνησης με τον Μπάκια, μιμούμενη τη Νένα, το κορίτσι των στριπ-τιζ. Στην Όπερα παίζει την εκλιπούσα Κάρμεν.

EKREM DEMIROVIC
ΜΠΑΚΙΑ, οδοκαθαριστής, τρομπετίστας

Ο ΜΠΑΚΙΑ στην όπερα παίζει τον Θείο του, τον εκλιπόντα Fuad Kostic

BOKAN STANKOVIC
BOKI, ο τρομπετίστας

DRAGAN RISTEVSKI
Τρομπετίστας

Στην όπερα παίζει τον κάπτεν ΕΜΙΛΙΟ, ηγέτη της μπάντας πνευστών της Αστυνομίας

DEJAN MANIGODIC
DEKI, τούμπα.

STOJAN DIMOV
STOLE, σαξοφωνίστας

ALEN ADEMOVIC
Παραδοσιακά τύμπανα

Στην Όπερα παίζει τον CEAUSESKU, τον μαστρωπό

ACA RAJKOVIC, MILOS MIHAJLOVIC, IVAN JOVANOVIC
ACA, MILOS, IVAN: Βαρύτονοι, τώρα μουσικοί του δρόμου

GORAN BREGOVIC
BREGA, κρουστός στη μπάντα του Fuad, τώρα ρεσεψιονίστας στο Ξενοδοχείο του Central Station

LJUDMILLA RATKOVA-TRAJKOVA
Στην Όπερα παίζει μια εργάτρια σε καπνεργοστάσιο, μια πόρνη και τη MICHAELA, αρραβωνιαστικιά του Εμίλιο που παίζει ακορντεόν.

DANIELA RATKOVA-ALEKSANDROVA
Στην όπερα παίζει μια εργάτρια καπνεργοστασίου και μια πόρνη.

Προσκλήσεις για την συναυλία μπορείτε να κερδίσετε παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό μας! Στείλτε email στο win@hotstation.gr με θέμα Bregovic και συμπεριλάμβάνοντας το ονοματεπώνυμο σας μέχρι την 1η Απριλίου. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email. Καλή τύχη!
Εισιτήρια προς 35 ευρώ στη πλατεία, (30 εξώστης, 40 θεωρεία) κυκλοφορούν ήδη

Διάθεση: www.in.gr
www.ticketshop.gr, και στα συνεργαζόμενα Virgin Megastore Ticketshops:
- Σταδίου 7-9, Σύνταγμα. Τηλ: 210 - 33 14 788
- Φραγκοκλησιάς & Γρανικού, Μαρούσι - Village Center. Τηλ: 210 - 61 06 041
- Πέτρου Ράλλη & Θηβών, Αγ. Ι. Ρέντης - Village Center. Τηλ: 210 - 42 51 760
- Δουσμάνη 26, Γλυφάδα. Τηλ: 210 - 89 44 420

Τηλεφωνικά:
801 100 5000
211 9559900


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article963.html