Θέατρο Ροές - Εδουάρδος ΙΙ


Ημερομηνία Δευτέρα, 06 Μάρ 2006 @ 06:20
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΕδουάρδος ο Β Ο έρωτας του Εδουάρδου Β΄ για τον Γκάβεστον φέρνουν σε τρομερή αμηχανία τα ήθη και τα συμφέροντα και πυροδοτούν το μίσος και τη μανία της κατεστημένης εξουσίας. Ένα έργο βαθιά πολιτικό που σήμερα μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ. Εκκλησία και στρατός συνεργάζονται για άλλη μια φορά για να εξοντώσουν τον «ανώμαλο» βασιλιά και τον «καταραμένο» εραστή του. Η ομάδα ακροβατεί και σαρκάζει, ειρωνεύεται, σχολιάζει τις ερωτικές σχέσεις, την εκκλησία, τον στρατό και κάθε είδους εξουσία και προτείνει μια παράσταση που παντρεύει τον χορό με θεατρικά, εικαστικά, μουσικά και video art στοιχεία, σε ένα ανέβασμα που χαρακτηρίστηκε ως «ανθρώπινο», «προκλητικό», «πρωτοποριακό, «τρυφερό», «σκανδαλώδες», «ακατάλληλο»..


Με αφορμή το ομώνυμο έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου και την μετάφραση του Παύλου Μάτεσι,ο Πέτρος Γάλλιας οδήγησε σκηνοθετικά και χορογραφικά την ομάδα, με κοστούμια της Νατάσσας Δημητρίου, τις διασκευές τραγουδιών από τον Γιάννη Μακρίδη και τις video προβολές του Δημήτρη Μαρκαντωνάτου. Στους ρόλους οι : Σοφία Κακαρελίδου, Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Χριστίνα Κουλουμπή, Αντώνης Δημητροκάλης, Γιάννης Κότσιφας, Χρήστος Θεοδωρίδης, Φίλιππος Κανακάρης , Περικλής Ασημακόπουλος , Ανδρέας Τζινέρης και Γιάννης Αβακουμίδης.

Ο Εδουάρδος ΙΙ, επιλέχτηκε από διεθνή επιτροπή και παρουσιάστηκε σε 35λεπτο απόσπασμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 4 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της 2ης Πλατφόρμας του Σύγχρονου Ελληνικού Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 8ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Χορού, τον Ιούνιο του 2005.Θέατρο Ροές
Ιάκχου 16, Αθήνα (Γκάζι)
τηλ. 210-3474312

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παρασκευές 10 – 17 – 24 Μαρτίου στις 21:00 και 24:00
Σάββατα 11 – 18 – 25 Μαρτίου στις 21:00
Είσοδος: 15 ευρώ και 10 ευρώ φοιτητικόΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article951.html