Μatisse - Ελληνικό ..brit pop!


Ημερομηνία Δευτέρα, 23 Ιαν 2006 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSKλείνοντας 7 μήνες από την κυκλοφορία του πρώτου τους δίσκου “Cheap As Art” και oλοκληρώνοντας τον κύκλο των επιτυχημένων χειμερινών συναυλιών τους, οι Matisse επιστρέφουν στην Αθήνα για δύο εμφανίσεις στο House of Art την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2006. Μαζί τους μερικά από τα πιο υποσχόμενα ονόματα της Αθηναϊκής σκηνής: Echo Tattoo, Fuzzy Nerds, Cyanna, Fingers Crossed, Mary and the Boy, Default.


Οι Μatisse ανοίγουν τις πόρτες του House of Art για πρώτη φορά και σας καλούν σε ένα... ρεβεγιόν για παλαιοημερολογίτες, ένα μίνι indie φεστιβάλ στη μέση του χειμώνα. Ίσως ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η καινούρια χρονιά. Θα μοιραστούν τη σκηνή με τρία διαφορετικά συγκροτήματα την κάθε μέρα: την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου με τους Echo Tattoo, Fuzzy Nerds και Mary And The Boy σε δαιδαλώδεις μελωδικές αναζητήσεις ενώ το Σάββατο 28 Ιανουαρίου παίρνουν τη σκυτάλη οι Default, Cyanna και Fingers Crossed για ένα πιο δυναμικό και εκρηκτικό ηχητικό σύνολο.

Mετά το τέλος της συναυλίας θα ακολουθήσει after party στον ίδιο χώρο.

Ξεχάστε το κρύο, σίγουρα τα τέλη Ιανουαρίου θα είναι πιο ζεστά, μουσικά, απ’ ότι μέχρι τώρα φανταζόσασταν.

Ώρα έναρξης: 21:00


Ποιοί είναι οι Μatisse;

Οι Matisse δημιουργήθηκαν το 1999 στην Αθήνα. Με κοινό στοιχείο την αγάπη τους για την εναλλακτική βρετανική και αμερικανική σκηνή άρχισαν να γράφουν τα πρώτα τους κομμάτια και να κάνουν τα πρώτα τους live στο An Club. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους συνεχίστηκαν δυναμικά σε χώρους όπως το Club Decadence, το Mad Club, το Καφεθέατρο, το Ρόδον, το Φεστιβάλ Πάτρας, το Corto Maltese κ.α. ενώ έχουν ανοίξει τις συναυλίες των Drugstore, Reamonn, Frank & Walters, Puressence, Shed 7 και Raining Pleasure.

Το καλοκαίρι του 2005 οι Matisse ήταν το group που άνοιξε την πρώτη μέρα του Rockwave Festival για τους Garbage και τον Marilyn Manson.

Τον χειμώνα του 2002 άρχισαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια. Το αποτέλεσμα ήταν το ep ‘4’ που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2003 από την Sony Music και απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Τώρα, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ‘4’ και μετά από 9 μήνες ηχογραφήσεων οι Matisse επιστρέφουν με έναν καινούριο, εντελώς προσωπικό ήχο και δυνατούς, άμεσους στίχους. Με τραγούδια όπως τα ‘Τhe Gospel’ και ‘She Smiles’ που ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται στο ραδιόφωνο και remixes από τους Mikro και τους Cyanna ως bonus tracks, το ντεμπούτο album τους, Cheap As Art, είναι η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά των Matisse και ξεχωρίζει για τις μελωδικές του συνθέσεις. Η επιμέλεια του ήχου είναι του Άρη Χρήστου (Closer, Echo Tattoo, Raining Pleasure).

HOUSE OF ART
Σαχτούρη 4 και Σαρρή
Τηλ. 2103217678 - Φαξ 2103217501

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article889.html