2ο Φεστιβάλ Μαύρου Θεάτρου 2003


Ημερομηνία Κυριακή, 16 Νοέ 2003 @ 23:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS«Καλώς ήρθατε στην μαγική αυλαία! Πλησιάστε και θαυμάστε την ομορφιά και την ιδιοφυΐα! Θα παρακολουθήσετε μια επίδειξη θαυμάτων του σύγχρονου κόσμου. Προσπαθήστε μόνο να θυμάστε ότι τα μόνα θαύματα που μπορούν να μας σώσουν, είναι αυτά που συμβαίνουν μέσα μας!»

Η καταγωγή του μαύρου θεάτρου εντοπίζεται στις αυτοκρατορικές αυλές της Ασίας και στην τεχνική του "μαύρου δωματίου" ή "μαύρου κουτιού" που είχε αναπτυχθεί εκεί όπου σε μια μικροσκοπική σκηνή επενδυμένη με ύφασμα, αθέατοι μαριονετίστες ντυμένοι στα μαύρα κινούνταν σαν αντικείμενα που φωτίζονταν από κεριά. Η τεχνική αυτή εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και το 1961 ο Jiri Srnec ίδρυσε το Μαύρο Θέατρο της Πράγας όταν, με αφορμή τη διατριβή του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Κρατικού Κονσερβατουάρ και της Ακαδημίας Θεάτρου της Πράγας, άρχισε να πειραματίζεται με το black light και τις εφαρμογές του στη θεατρική σκηνή.

Η τεχνική του Μαύρου Θεάτρου στηρίζεται στο μαύρο σκηνογραφικό χώρο (μαύρο βελούδο) εντός του οποίου κινούνται οι καλλιτέχνες και οι χειριστές διάφορων αντικειμένων ντυμένοι με κατάμαυρα ρούχα από την κορυφή ως τα νύχια, πράγμα που τους καθιστά αθέατους στους θεατές. Αυτό που βλέπουν οι θεατές, είναι ένα μαγικό παιχνίδι του πιθανού και του απίθανου όπου πολύχρωμα αντικείμενα αιωρούνται στον αέρα σα να έχουν δική τους ανεξάρτητη βούληση και ζωή, σε απόλυτο συγχρονισμό με τους ηθοποιούς που 'αφηγούνται' στο θεατή την ιστορία τους μέσα από τη διεθνή γλώσσα της παντομίμας… Μετά τις παραστάσεις «Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ» και «Cabinet» έρχονται οι παραστάσεις του έργου «Kaleidoscope». Ελάτε στην μαγική αυλαία του «ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ». Εδώ που τα πιο τρελά σας όνειρα γίνονται πραγματικότητα, εδώ που οι ηθοποιοί και τα σκηνικά...πετάνε!!!

IMAGE BLACK THEATRE OF PRAGUE…


Αυτή την σουρεαλιστική οπτική που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και τα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές θα παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό το Image Theatre, ο πιο εμπορικός θίασος του Μαύρου Θεάτρου που ιδρύθηκε το 1989 στην Τσεχία από το μουσικό Alexander Cihar και τη χορογράφο Eva Asterova που είναι πολύ γνωστή χορεύτρια του κρατικού μπαλέτου της Τσεχίας (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες). Συνδυάζει μοντέρνο χορό, πρωτοποριακή μουσική, παντομίμα και interactive θέαμα.19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
"Το μαγικό Καλειδοσκόπιο"
Από τον θίασο
IMAGE Theatre

Η τελευταία παράσταση του Image Theatre έχει τον τίτλο καλειδοσκόπιο. Μια παράσταση που θα μαγέψει τους θεατές με τα σχήματα τα χρώματα και τις εικόνες που σαν ¨ζωντανό¨ καλειδοσκόπιο θα δημιουργούν οι εξαίρετοι χορευτές του θιάσου με την βοήθεια των ειδικών εφέ και την εξελιγμένη τεχνική του μαύρου θεάτρου. Οι κωμικοί μίμοι της ομάδας με εμβόλιμα σπαρταριστικά σκετς θα μας ξεναγήσουν στους ονειρικούς κόσμους που τόσο καλά ξέρει να δημιουργεί το Image Theatre. Ταξιδέψτε με την μαγική ομάδα της Eva Asterova σε εικόνες και χρώματα διαφορετικά παρέα με εμπνευσμένες χορογραφίες που μας μεταφέρουν εκεί που κατοικούν παράξενα πλάσματα και μοναδικοί κοσμοναύτες. Όλα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μαγικό «Καλειδοσκόπιο».


ΩΡΕΣ & ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 21.00
ΣΑΒΒΑΤΟ, KYΡIAKH: 18.00, 21.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: 15-25 Euro
ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (Καναπές&Τραπέζι 4 ατόμων): 80 Euro


ΘΕΑΤΡΟ CORONET, Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ. 2107012123

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
www.coronet.gr,
www.imagetheatre.cz

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article79.html