Δώστε στον υπολογιστή σας... τηλεφωνικό αριθμό!


Ημερομηνία Σάββατο, 10 Σεπ 2005 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας technewsΗ τηλεφωνική επικοινωνία μέσω Internet (IP-telephony), γίνεται όλο και πιο εύκολη, πιο προσιτή αλλά και πιο εύχρηστη. Το πρόγραμμα Skype βρίσκεται στην πρωτοπορία αυτής της εξέλιξης. Σε παλαιότερα άρθρα μας, είχαμε γράψει για το ειδικό plugin vSkype που κάνει εφικτή την τηλεσυνδιάσκεψη με μέχρι και 200 άτομα, τον αυτόματο τηλεφωνητή στον υπολογιστή , το ”IPdrum Mobile Skype Cable", το οποίο επιτρέπει την σύνδεση του Skype με κάποιο κινητό τηλέφωνο μέσω του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας καθώς επίσης και για τις υπηρεσίες Video μέσω του Skype.Η πιο πρόσφατη υπηρεσία που μας έρχεται με το Skype, είναι το SkypeIn, και σημαίνει ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να αποκτήσει δικό του τηλεφωνικό αριθμό. Βλέπετε, το μεγάλο πρόβλημα μέχρι σήμερα, όσον αφορά την IP-τηλεφωνία είναι το ότι, όλοι όσοι θέλουν να τηλεφωνήσουν μέσω διαδικτύου, πρέπει να έχουν υπολογιστή. Αυτό το πρόβλημα λύνετε με το SkypeIn. Μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις το κανονικό σου τηλέφωνο και να τηλεφωνήσεις σε ένα τηλεφωνικό αριθμό που καλεί έναν... υπολογιστή! Μια πραγματικά έξυπνη λύση.


Αυτό που είναι πολύ καλό με το SkypeIn είναι το ότι μπορείς να διαλέξεις σε πoια χώρα θα βρίσκεται ο τηλεφωνικός αριθμός του υπολογιστή σας. Αν για παράδειγμα έχετε πολλούς φίλους στην Αμερική στους οποίους τηλεφωνείτε τακτικά τότε θα ήταν καλό να καταχωρήσετε ένα Αμερικάνικο νούμερο. Με τον τρόπο αυτό οι φίλοι σας θα χρειάζονται μόνο να πληρώσουν για ένα τοπικό τηλεφώνημα, για να μπορέσουν να σας τηλεφωνήσουν στον...υπολογιστή σας. Πολύ έξυπνη λύση, αλλά μπορείς να τηλεφωνήσεις με αυτόν τον τρόπο μόνο προς τον υπολογιστή και όχι από τον υπολογιστή, (όπως κάνει κανείς με το Skype). Αν πάλι δεν μπορείτε να απαντήσετε στα τηλεφωνήματα, τότε ο αυτόματος τηλεφωνητής του Skype μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και 10 λεπτά μηνυμάτων.

Για να αποκτήσετε το SkypeIn πρέπει πρώτα να κάνετε εγγραφή στο Skype.com και φυσικά να κατεβάσετε το Skype που είναι γύρω στα 6ΜΒ. Το SkypeIn το βρίσκετε μετά μέσω ενός συνδέσμου και ακολουθώντας τις οδηγίες. Η υπηρεσία κοστίζει μόλις 9 ευρώ για 3 μήνες και μπορείτε να πληρώσετε με την κάρτα σας.

Από το Technews.gr (www.technews.gr)

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article749.html