40 καλλιτέχνες - 1 συναυλία - 10 ευρώ!


Ημερομηνία Σάββατο, 20 Αύγ 2005 @ 09:05
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSO Αλκίνοος Ιωαννίδης κι άλλοι 40 καλλιτέχνες σε μια συναυλία που διαφημίζει το καλό Ελληνικό τραγούδιΜια δεκαετία, σαράντα καλλιτέχνες, συνθέτες, τραγουδοποιοί και συγκροτήματα, ογδόντα τραγούδια, τέσσερις ώρες μουσική, δέκα χιλιάδες θεατές, ένα μουσικό ταξίδι. Την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ, στο Κατράκειο Θέατρο ελάτε να χειροκροτήσουμε το καλλιτεχνικό τραγούδι που λειτουργεί μακριά από την επιφάνεια της κατανάλωσης, δίνει ισχυρό παρόν και ατενίζει το μέλλον.

Μια μουσική σκυταλοδρομία αφιερωμένη σε αυτούς που έγραψαν μουσική και στίχους όχι για να βγάλουν λεφτά αλλά κυρίως για να βγάλουν από μέσα τους αυτό που αισθάνθηκαν. Γιατί όπως λέει και ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε στο βιβλίο του «Γράμματα σε’ ένα νέο ποιητή», «Ένας μονάχα δρόμος υπάρχει. Εξομολογηθείτε στον εαυτό σας: θα πεθαίνατε τάχα, αν σας απαγόρευαν να γράφετε; Αν η απόκριση τούτη αντηχήσει καταφατικά, τότε πρέπει να πλάσετε την ζωή σας σύμφωνα με αυτή την ανάγκη. Πασχίστε τότε να πείτε, σα να ’σαστε ο πρώτος άνθρωπος στη γη, τι βλέπετε, τι ζείτε, τι αγαπάτε, τι χάνετε. Κι αυτό θα γίνει κάποτε τραγούδι στα χείλη μας...»ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ!!!
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 21.00
ΣΤΟ ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
To περιοδικό Δίφωνο
οργανώνει μια βραδιά γεμάτη τραγούδι..


Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:
Α. Οι τραγουδοποιοί: Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Νίκος Ζιώγαλας, Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πάνος Κατσιμίχας, Κώστας Λειβαδάς, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Σωκράτης Μάλαμας, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Παύλος Παυλίδης, Ορφέας Περίδης, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Μιχάλης Τζουγανάκης
Β. Οι τραγουδιστές: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Καλλιόπη Βέττα, Φωτεινή Δάρρα, Λιζέτα Καλημέρη, Μελίνα Κανά, Αρετή Κετιμέ, Καίτη Κουλιά, Μανόλης Λιδάκης, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Δημήτρης Μπάσης, Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώτα Νέγκα, Έλλη Πασπαλά, Μαρία Σπυροπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Χαρούλης.
Γ. Οι συνθέτες: Γιώργος Ανδρέου, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Νίκος Ζούδιαρης, Γιώργος Καζαντζής, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Νίκος Ξυδάκης, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Στάμος Σέμσης
Δ. Τα συγκροτήματα: Active Member, Mode Plagal, Takim, Τρίφωνο


1995 – 2005. Δέκα χρόνια Ελληνικό τραγούδι, δέκα χρόνια Δίφωνο. Το καλλιτεχνικό τραγούδι που λειτουργεί μακριά από την επιφάνεια της κατανάλωσης, δίνει ισχυρό παρόν και ατενίζει το μέλλον. Το ζήσαμε στις προσωπικές μας στιγμές, μας έκανε παρέα στα κέφια και στα ζόρια μας, στο παράπονο και το γλέντι μας. Το αγαπήσαμε και το κρατάμε πάντα στην καρδιά μας γιατί είναι τραγούδι έργο του πνεύματος, έργο της ψυχής αλλά και της διανόησης, είναι ένα τραγούδι έσχατη δικαιολογία ύπαρξης του ανθρώπου αφού συγκεντρώνει την έκφραση των πιο υψηλών δυνάμεών του, του νου και της ψυχής ενωμένων. Το τραγούδι που κουβαλάει μέσα του συναισθήματα που είναι βαθιά ριζωμένα στο dna μας. Γι’αυτό είναι το τραγούδι που αντέχει στο χρόνο!

Ο στιχουργός και σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης έχει αναλάβει τις εικαστικές – σκηνικές παρεμβάσεις της βραδιάς με μια μεγάλη ομάδα, με την οποία έχουν δουλέψει περίπου ένα χρόνο για αυτή την παράσταση.

Μπήκαν κρυφά στο σπίτι μας και μάζεψαν όλα τα άλμπουμ που έχουμε κυριολεκτικά «λιώσει» από την χρήση. Άνοιξαν το συρτάρι με τα προσωπικά μας αντικείμενα και βρήκαν όλα τα αποκόμματα των εισιτηρίων από τις συναυλίες και τις εμφανίσεις στις μουσικές σκηνές που αγαπήσαμε. Έψαξαν στο κινητό και στις σημειώσεις μας και βρήκαν όλα τα μηνύματα και τα γράμματα στα οποία χρησιμοποιήσαμε στίχους των τραγουδιών και τα στείλαμε. Και τα έκαναν παράσταση...

Μια δεκαετία, σαράντα καλλιτέχνες, συνθέτες, τραγουδοποιοί και συγκροτήματα, ογδόντα τραγούδια, τέσσερις ώρες μουσική, δέκα χιλιάδες θεατές, ένα μουσικό ταξίδι. Την Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 21.00 το βράδυ, στο Κατράκειο Θέατρο μια σελίδα της νεότερης ιστορίας του Ελληνικού τραγουδιού κλείνει για να προετοιμάσει τον δρόμο στην επόμενη που ανοίγει αμέσως μετά...

Μια μουσική σκυταλοδρομία αφιερωμένη σε αυτούς που έγραψαν μουσική και στίχους όχι για να βγάλουν λεφτά αλλά κυρίως για να βγάλουν από μέσα τους αυτό που αισθάνθηκαν.

Γιατί όπως λέει και ο Ράινερ Μαρία Ρίλκε στο βιβλίο του «Γράμματα σε’ ένα νέο ποιητή», «Ένας μονάχα δρόμος υπάρχει. Εξομολογηθείτε στον εαυτό σας: θα πεθαίνατε τάχα, αν σας απαγόρευαν να γράφετε; Αν η απόκριση τούτη αντηχήσει καταφατικά, τότε πρέπει να πλάσετε την ζωή σας σύμφωνα με αυτή την ανάγκη. Πασχίστε τότε να πείτε, σα να ’σαστε ο πρώτος άνθρωπος στη γη, τι βλέπετε, τι ζείτε, τι αγαπάτε, τι χάνετε. Κι αυτό θα γίνει κάποτε τραγούδι στα χείλη μας...»


ΔΕΥΤΕΡΑ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 21.00, ΚΑΤΡΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΝΙΚΑΙΑΣ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ 210 9404817.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ

1. Το Κατράκειο Θέατρο είναι ένα μοντέρνο θέατρο μέσα στο πράσινο, δίπλα στο ‘’ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ’’. Από Αθήνα, ακολουθούμε την Πειραιώς, στρίβουμε δεξιά στην Πέτρου Ράλλη, περνάμε τον Κηφισό, μετά από 500 μέτρα περνάμε πάνω από τη γέφυρα με κατεύθυνση προς Νίκαια, διασχίζουμε τη Νίκαια περνώντας διαδοχικά το Γενικό Κρατικό, την πλατεία Περιβολάκι, ως το τέλος της Πέτρου Ράλλη όπου ο δρόμος γίνεται, σε ένα μικρό του ζίγκ ζάγκ, μονόδρομος και μετονομάζεται σε Λαοδικείας. Περίπου 500 μέτρα από την αρχή της Λαοδικείας μεγάλα αεροπανώ και οδοσήμανση μας κατευθύνουν δεξιά προς το Κατράκειο.
ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: Aπό Πειραιά: 814 / 824 / 825 / 909, Aπό Αθήνα: 820 (πλατεία Κουμουνδούρου-Κερατσίνι), Β18 Ομόνοια Πέραμα (μέσω Πέτρου Ράλλη). Η στάση είναι η Πλατεία 25ης Μαρτίου.

2. Θα υπάρχει οθόνη 24m2 πάνω στη σκηνή και θα προβάλει μεταξύ άλλων, video arts με θέμα τη θάλασσα, βραβευμένων σκηνοθετών από τις τελευταίες BIENALLE.

3. Η συναυλία υποστηρίζει την οικολογική οργάνωση «Μεσόγειος SOS» που θα έχει και περίπτερο στον χώρο και μέλη της θα ενημερώνουν το κοινό για τις εργασίες και τα προγράμματα της.

4. Η συναυλία δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα γι’αυτό και το εισιτήριο της είναι εξαιρετικά χαμηλό, δηλαδή 10 Ευρώ, όσα χρειάζονται για να μπορέσουν να βγουν τα χρήματα της παραγωγής...Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article741.html