Synch Festival - Τα συμπεράσματα


Ημερομηνία Τετάρτη, 06 Ιούλ 2005 @ 13:21
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΤο δεύτερο Synch Festival έχει περάσει πλέον στην Ιστορία και μάλιστα ως η σπουδαιότερη διοργάνωση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα για το χώρο της electronica-dance σκηνής! Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν στον εκπληκτικό χώρο του Τεχνολογικού - Πολιτιστικού Πάρκου του Λαυρίου και είδαν στα τέσσερα διαφορετικά stage τις performance που παρουσίασαν περισσότερα από 60 ονόματα. Και το Synch, ήταν η πρώτη διοργάνωση που έγινε στην Ελλάδα και έχει το "δικαίωμα" να αυτοχαρακτηρίζεται ως Festival!Milto Eph feat. Junior SP:
Ο Μilto Eph και ο Junior SP ήταν το live act που άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο το festival, το βράδι της Παρασκευής. Επτά άτομα ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν ένα live set, με τις πιο σημαντικές στιγμές του "Timeless playground" album. Για όσους δεν γνώριζαν το πόσο ταλαντούχος μουσικός και ενορχηστρωτής είναι ο Milto Eph, αυτό το live ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του festival. Η μπάντα του κατέφερε να αποδώσει τα tracks του album με ήχο που θα ζήλευαν μεγάλα σχήματα της funk, trip hop, nu soul σκηνής, ενώ τα drum n' bass "ξεσπάσματα" έστελναν δονήσεις σε κάθε άκρη του Τεχνολογικού-Πολιτιστικού Πάρκου.
Ακόμη ένα στοιχείο που έκανε ξεχωριστό αυτό το live, ήταν τo video project που δημιουργήθηκε ειδικά γι' αυτή την εμφάνιση και προβάλλονταν στην τεράστια οθόνη του Theater Stage.
Τελικά, δεν ήταν καθόλου τυχαίο το ότι όσοι παρακολούθησαν αυτή την εμφάνιση, χαρακτήρισαν τη μπάντα του Milto Eph ως το next big thing των ελληνικών live act....


Marsheaux:
Για όσους παρακολούθησαν το live/djset των Marsheaux στο Synch Festival, το Σάββατο 2 Ιουλίου και παραξενεύτηκαν για την διαφορετική εμφάνιση των Marsheaux, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι δεν άλλαξαν σύνθεση.
Απλώς, οι.....δίμετρες Zsuzie και η Ashley που πήραν τη θέση του ντουέτου στο Theater Stage του Synch αντί της Μαριάνθης και της Σόφης, είναι οι πρωταγωνίστριες του νέου video clip των Μarsheaux και πήραν τη θέση τους γι'αυτό το 50λεπτο.
Οι...πραγματικές Marsheaux βρίσκονταν κάπου ανάμεσα στον κόσμο απέναντι στις κερκίδες.
Φυσικά, οι Μarsheaux δεν διεκδικούν την πρωτιά αυτής της ιδέας, αφού πριν από αυτές, ανάλογα show έχουν παρουσιάσει οι Kraftwerk, ο Fad Gadget και οι Greater than one.


Hiroshi Watanabe:
Τελικά, το tent stage αποδείχθηκε - όπως ακριβώς περιμέναμε - πολύ μικρό σε όγκο για να χωρέσει όλους αυτούς που ήθελαν να παρακολουθήσουν την πρώτη live performance του Hiroshi Watanabe την Ελλάδα! Ο ιάπωνας electronica wizard ανέβηκε στο stage μέσα σε αποθέωση από τους fan του και παρουσίασε ένα set διάρκειας μιας ώρας, με live synths, sampler και laptop, δημιουργώντας τις πιο trippy στιγμές του Synch Festival.
Ο ίδιος, εκστασιασμένος και συγκινημένος από τις αντιδράσεις του κοινού, απέδωσε σχεδόν όλα τα tracks από το tribute album που κυκλοφόρησε γι' αυτόν η Klik Records, με κορυφαία στιγμή το "Point of life", στο encore της εμφάνισής του.
Ο Hiroshi Watanabe απέδειξε ότι δεν είναι απλώς ένα "hype" για τη χώρα μας, αλλά ένας σπουδαίος μουσικός, που μπορεί να ερμηνεύσει ζωντανά τις δημιουργίες του με τρόπο μοναδικό!Synch Festival clue: Το πιο όμορφο, συνειδητοποιημένο, ευγενικό και "εκπαιδευμένο" μουσικά κοινό που είδαμε ποτέ σε συναυλία, festival ή party στην Ελλάδα! Μάλλον θα περιμένουμε μέχρι το επόμενο Synch Festival για να τους δούμε και πάλι όλους μαζί...Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article689.html