FanZine: Ο Φαρφουλάς


Ημερομηνία Κυριακή, 03 Ιούλ 2005 @ 08:55
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS«Όχι το όνειρο της Εδέμ, αλλά ό,τι σε κάνει να προχωρείς μέσα στην καθημερινή κόλαση» ...
Αυτή η φράση, παρμένη από ένα έργο του ζωγράφου Μπάμπη Γιαννακόπουλου μέλους της διεθνούς εικαστικής ομάδας Gaidaro, διαπερνά σαν νήμα την ύλη περιοδικού, δίνοντας επίσης το στίγμα του καινούριου διπλού τεύχους, αρ. 6-7 του «Φαρφουλά», του έντυπου μέσου της νεοσυσταθείσας Υπερρεαλιστικής Ομάδας των Αθηνών.Σε αυτό το τεύχος του "Φαρφουλά" μπορείτε να βρείτε:

- ένα δοκίμιο του Μπρεχτ για τον κοινωνικό ρόλο των καλλιτεχνών
- έναν απ’ τους περίφημους 5 λίβελους του αξέχαστου-ξεχασμένου Γιώργη Ζάρκου
- αναφορά του Διαμαντή Καράβολα στον ελευθεριακό οραματιστή Νικόλαο Κονεμένο (1832-1907) μαζί με ένα δοκίμιο του Κονεμένου για την Γυναίκα
- αναφορά στην Art Brut από την γαλλίδα υπερρεαλίστρια Marie-Dominique Massoni
- ένα κείμενο του αμερικάνου υπερρεαλιστή Franklin Rosemont για την γνωριμία του με τον Νικόλαο Κάλας.

ακόμα: διηγήματα του Πάνου Κουτρουμπούση, του Ποιητή (Μιχάλη Κριάλη), και του Γεράσιμου Νης, Βοληκροκινητικά κείμενα του Κοστ Σιγαρέτ, ένα παραμύθι του Μιχάλη Νικόπουλου, ποίηση από τους Ηλία Μέλιο, Γιώργο Γιαννόπουλο, Νίκο Σταμπάκη, Γιάννη Θεοχάρη και ένα κείμενο παρέμβασης του ποιητή Αντώνη Σκιαθά.

Το νέο αλχημικό κράμα του «Φαρφουλά» συμπληρώνεται από τρία ακόμα στοιχεία:
- Το νέο CD των Αέρα Πατέρα «Σχεδία –ένας Αέρα Πατέρα τρόπος διάσωσης» όπου:
«Το ένδοξο παρελθόν τα βάζει με το εύπλαστο μέλλον. 17 περιοδικά τραγούδια περισσότερης από ποτέ ηλεκτρακουστικής avant-garde, απαγγελίες, ηχητικά κολάζ, παράσιτα, ανάποδα μηνύματα, βολικρο-κίνητες σονάτες, υπερβατικές ρυθμολογίες, χαρτόνι εξωφύλλου από ανακυκλωμένο τίμιο ξύλο, τυλιγμένο σε βιοαποικοδομήσιμο σελοφάν».

- Το 3ο φύλλο της Ηχούς της Αεραλάνδης που έχει θέμα την Ουτοπία και βρίσκεται σε κειμενική αντιστοιχία με το προαναφερθέν Συμπαγή Δίσκο.

- Την επανέκδοση μετά από 73 χρόνια των Τριβάδων, ενός βιβλίου που ανακάλυψε στην Θεσσαλονίκη η ερευνητική ομάδα του Φαρφουλά. Πρόκειται για μια μοναδική «ιατροφιλοσοφική μελέτη» του Δρ. Poulliet πάνω στον γυναικείο αυνανισμό, όπου το επιστημονικό κείμενο δραπετεύει από τις προθέσεις του συγγραφέα για να παρεκτραπεί υπό την θελκτικότητα του θέματος σε ερωτική λογοτεχνία.

Το τεύχος μπορείτε να το βρείτε στα κεντρικά αθηναϊκά βιβλιοπωλεία. Ενδεικτικά: Πολιτεία, Εστία, Εναλλακτικό, Ναυτίλος, Ελληνικά Γράμματα . Αλλιώς, επικοινωνήστε μαζί μας να σας το στείλουμε με αντικαταβολή. Τιμή 7 €.

Υ.Γ. Το νέο moto στον τίτλο του περιοδικό «Να αλλάξουμε την Ζωή – Να αλλάξουμε τον Κόσμο» που παραμένει το βασικό σύνθημα του Υπερρεαλιστικού κινήματος, υποδηλώνει το ότι ο Φαρφουλάς αποτελεί το έντυπο μέσο της νεοσυσταθείσας Υπερρεαλιστικής Ομάδας των Αθηνών (greek-surrealism.tripod.com).

Ο ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
Διεύθυνση: Μομφερράτου 50, Αθήνα, 11474
E-mail: farfoulas@hotmail.comΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article686.html