25η Μαϊου - Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών


Ημερομηνία Τρίτη, 24 Μάι 2005 @ 15:35
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS25 Μαίου - Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών Η εξαφάνιση παιδιών, είναι ένα παγκόσμιο, καθημερινό κοινωνικό φαινόμενο που αφορά όλες και όλους μας. Δεν χρειάζεται να συμβεί σε εμάς για να ευαισθητοποιηθούμε. Είμαστε όλοι μέρος της ελληνικής κοινωνίας και έχουμε τη δύναμη και το καθήκον να αγωνιστούμε προκειμένου να εκλείψει. Ας ενώσουμε λοιπόν τις δυνάμεις μας για να βρουν όλα τα παιδιά τον δρόμο της επιστροφής στο σπίτι τους.

Στόχος του εορτασμού της ημέρας αυτής, είναι αφενός να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους γονείς εκείνους που τα παιδιά τους έχουν εξαφανιστεί και αφετέρου, να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς, ώστε να αναλάβουν από κοινού δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού.

Σύμβολο της ημέρας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, είναι το άνθος του λουλουδιού «μην με λησμονείς» («forget me not»).

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της Αντιπροεδρίας του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα «Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά», η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ε.Ε. (Family and Justice Division), διοργανώνει την Τετάρτη 25 Μαΐου και ώρα 14.00, παράλληλα με δεκάδες πρωτεύουσες της Ευρώπης, εκδήλωση στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αεροπαγίτου και Αποστόλου Παύλου, μπροστά από την Ακρόπολη, όπου με την παρουσία και την ουσιαστική συμβολή της Δημάρχου Αθηναίων κ. Ντόρας Μπακογιάννη, για πρώτη φορά η Αθήνα θα συμμετάσχει και θα συμβάλλει ενεργά στην προώθηση των στόχων και των μηνυμάτων της 25ης Μαΐου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορούν στις εξαφανίσεις παιδιών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής, πάνω από 2.000 άνθη «μην με λησμονείς» θα μοιραστούν από εθελοντές του συλλόγου στους προσκεκλημένους αλλά και διερχόμενους επισκέπτες. Κορύφωση της εκδήλωσης, θα αποτελέσει η απελευθέρωση στον Αττικό ουρανό, από την Δήμαρχο Αθηναίων 1.000 μπαλονιών.

Παράλληλα με τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα θα μοιραστούν από εθελοντές του Συλλόγου "forget me not" και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στην Πάτρα (Πλατεία Γεωργίου), τον Πύργο (Κεντρική Πλατεία), την Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) αλλά και στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στον παιδότοπο της Συλλόγου στον χώρο των αναχωρήσεων.

Αντίστοιχες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα στην Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Φιλανδία, την Ολλανδία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, το Βέλγιο και την Γερμανία.

Στις 25 Μαΐου 2005 στις 14.00, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου, η Δήμαρχος Αθηναίων, οι πολίτες της πρωτεύουσας και ο Σύλλογος «Τα Χαμόγελο του Παιδιού», στέλνουν το δικό τους μήνυμα ευαισθησίας ενάντια στο φαινόμενο της εξαφάνισης παιδιών.

Ας είμαστε όλοι εκεί.

Πηγή:
Χαμόγελο του Παιδιού - Δελτίο τύπου
www.hamogelo.grΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article632.html