Η πίστα του Πυρετού στο σφυρί!


Ημερομηνία Κυριακή, 27 Φεβ 2005 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΊσως ένα από τα πιο… διάσημα πατώματα στην ιστορία του κινηματογράφου ετοιμάζεται να δημοπρατηθεί τις αμέσως επόμενες εβδομάδες στο γνωστό τοις πάσι eBay ταυτόχρονα με μια ζωντανή δημοπρασία. Και παρότι η ημερομηνία δημοπράτησής του έχει οριστεί για την 1η Απριλίου, δεν πρόκειται για φάρσα. Η πολύχρωμη πίστα πάνω στην οποία χόρεψε ο ασπροφορεμένος Τζον Τραβόλτα για την ταινία "Πυρετός το Σαββατόβραδο" μπορεί τώρα πια να τοποθετηθεί στο σπίτι οποιουδήποτε θέλει να το αποκτήσει, έναντι αδράς, φυσικά, αμοιβής. Οι διοργανωτές περιμένουν ότι οι προσφορές θα αγγίξουν μέχρι και τα 80.000 δολάρια, καθώς δε θα είναι λίγοι αυτοί που θα θέλουν να αποκτήσουν ένα μοναδικό κομμάτι της ιστορίας του Χόλιγουντ. Πού βρισκόταν, όμως, το πάτωμα αυτό πριν αποφασιστεί να βγει στο σφυρί;Από το 1977, οπότε και βγήκε στις αίθουσες η ταινία, το δάπεδο βρισκόταν στο κλαμπ 2001 Odyssey στο Μπρούκλιν, όπου και έγιναν τα γυρίσματα της ταινίας. Το κλαμπ έκλεισε την περασμένη εβδομάδα όταν πουλήθηκε σε μία κτηματομεσιτική εταιρεία. Για να μη χαθεί το μοναδικό αυτό αντικείμενο, η εταιρεία Profiles in History, που ασχολείται με τη διάσωση αντικειμένων του Χόλιγουντ, ανέλαβε να αγοράσει την πίστα.

Η περίπου 30 τ.μ. πίστα, που αποτέλεσε το σύμβολο της λατρείας της ντίσκο τη δεκαετία του ’70, έχει πάνω από 300 φωτάκια που καλύπτονται από ένα πλεξιγκλάς. Ο πρώην ιδιοκτήτης του κλαμπ είπε ότι η πίστα ήταν η καρδιά του μαγαζιού, ενώ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους Ευρωπαίους τουρίστες που επισκέπτονταν το κλαμπ μόνο και μόνο για να τη δουν από κοντά και, φυσικά, να χορέψουν πάνω της.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας ανακοίνωσαν ότι ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πολλοί συλλέκτες αλλά και ιδιοκτήτες κλαμπ που θέλουν να τοποθετήσουν την πίστα στα μαγαζιά τους.

Θυμίζουμε ότι ο Τραβόλτα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Τόνι Μανέρο, ενώ το soundtrack της ταινίας, από το συγκρότημα Bee Gees, έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ της δεκαετίας.


Πηγή: ERT.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article542.html