800.000 ευρώ ενάντια στην φτώχια, τον πόλεμο και το AIDS


Ημερομηνία Τρίτη, 07 Δεκ 2004 @ 21:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΞεπερνώντας με τις προσφορές του το ποσό των 800.000 ευρώ, οι Έλληνες πολίτες αγκάλιασαν το μεγάλο Τηλεμαραθώνιο Αγάπης της UNICEF. Τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουν τα προγράμματα της UNICEF για την καταπολέμηση της φτώχειας και την υποστήριξη των παιδιών θυμάτων πολέμου και της επιδημίας του AIDS.Η Μπήλιω Τσουκαλά, ο Προκόπης Δούκας, η Ρίκα Βαγιάνη και η Πόπη Τσαπανίδου παρουσίασαν τον τηλεμαραθώνιο που φιλοξένησε η τηλεόραση της ΕΤ1 από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου, μέχρι τις 2 το πρωί της Τρίτης και υποδέχθηκαν δεκάδες σημαντικούς προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UNICEF. Ειδική προσκεκλημένη της εκπομπής ήταν η 15χρονη Ousseina Issufou, εκπαιδεύτρια για την πρόληψη του AIDS από το Νίγηρα.

Την προσπάθεια στήριξαν ενεργά με τη συμμετοχή τους 122 τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί από όλη την Ελλάδα, μεταδίδοντας τις εκκλήσεις της UNICEF αλλά και με αφιερώματα μέσα από τις εκπομπές τους, συμβάλλοντας σημαντικά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε 14.870 τηλεφωνήματα από όλη την Ελλάδα αλλά και από Έλληνες της ομογένειας σε όλο τον κόσμο. Μηνύματα απηύθυναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων αλλά και η Πρέσβειρα της UNICEF κ. Νάνα Μούσχουρη. Οι προσφορές του κοινού ήσαν συνεχείς από πολίτες, φορείς, οργανισμούς, αθλητικούς συλλόγους, δήμους και κοινότητες της χώρας, συνταξιούχους, σχολεία και μαθητικές κοινότητες που έσπασαν τους κουμπαράδες τους. Η παιδική χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής, το συγκρότημα των “ONE”, τα Παιδιά από την Πάτρα, η Λένα Αλκαίου, η Ελένη Πέτα, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Γιώργος Μαργαρίτης, ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αφιλοκερδώς έντυσαν μουσικά τον μαραθώνιο.

Σημαντική ήταν η συμβολή των: Βουλή των Ελλήνων, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χαλκιδικής, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Όμιλος SANOFI-AVENTIS, ALPHA BANK ΑΕ, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Τράπεζα Αττικής ΑΕ, Τράπεζα της Ελλάδος και Κ. Χ. Τεγόπουλος.

Προσφορές έκαναν επίσης οι: ΓΣΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΑΔΕΔΥ, Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ, ΕΠΑΕ, ΤΑΠΕΤΑ, Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων & της Οικολογίας, Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ, Σωματείο Εργαζομένων Εμπορικής, Εργαζόμενοι Γονείς & Παιδιά “ΣΤΡΟΦΗ”, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας, Σύλλογος Εργαζομένων COSMOTE, Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Εστία Υπαλλήλων ΕΡΤ, Οργανισμός Μεσολάβησης & Διαιτησίας, Τράπεζα Αίματος Τεχνικών & Υπαλλήλων ΗΛΠΑΠ, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας, Σωματείο Συνταξιούχων Εκτελωνιστών, Σπίτι της Κύπρου και άλλοι. Τις εισπράξεις της 29ης Δεκεμβρίου 2004 δύο καταστημάτων της σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη προσφέρει για τους σκοπούς του Τηλεμαραθωνίου η αλυσίδα παιδικών ρούχων SAM 0-13.

Την υποδοχή των τηλεφωνημάτων είχε αναλάβει η εταιρία INFORM LYKOS.

Η UNICEF ευχαριστεί όλους τους συντελεστές του μαραθωνίου, τους δωρητές, τους παράγοντες της ΕΡΤ, της ΕΤ1 και των 122 ραδιοτηλεοπτικών σταθμών που στήριξαν την προσπάθεια.

Μπορείτε να συνεισφέρετε με μια Δωρεά σας εδώΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article465.html