Οι μαϊμούδες χρηματοδοτούν τρομοκράτες


Ημερομηνία Πέμπτη, 28 Οκτ 2004 @ 12:45
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΠριν απλώσετε το χέρι σας για να αγοράσετε την απομίμηση μιας μπλούζας Αρμάνι ή μιας τσάντας Γκούτσι, σκεφτείτε ότι τα χρήματα που θα δώσετε είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν στις τσέπες …τρομοκρατών ή γκάνγκστερ. Η προειδοποίηση αυτή δόθηκε από την Ιντερπόλ, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εκπροσώπων από όλον τον κόσμο, που έγινε στη Ρώμη, με θέμα την πλαστογραφία και την παραγωγή απομιμήσεων, έγκλημα το οποίο στοιχίζει κάθε χρόνο στις κυβερνήσεις και στις επιχειρήσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ."Όταν για παράδειγμα αγοράζετε την απομίμηση ενός επώνυμου ρολογιού, τα χρήματα που δίνετε καταλήγουν στη Μαφία και στις τρομοκρατικές οργανώσεις", είπε ο διευθυντής των αστυνομικών υπηρεσιών της Ιντερπόλ, Ζαν Μισέλ Λουμπουτάν.

Οι εκπρόσωποι των χωρών εκτίμησαν ότι η ετήσια "χασούρα" από τις πωλήσεις τέτοιων ειδών στην Ιταλία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ .

Αν και δε δόθηκαν συγκεκριμένα ονόματα τρομοκρατικών ομάδων, οι αξιωματούχοι της Ιντερπόλ είπαν ότι οργανώσεις της Βορείου Ιρλανδίας είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτή τη μέθοδο για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, η "επιχείρησή" τους περιελάμβανε από πειρατικά CD μέχρι τσιγάρα .

Σε μια άλλη περίπτωση, οι λιβανικές Αρχές είχαν συνεργαστεί με την Ιντερπόλ για να αποκαλύψουν ότι πίσω από μία "επιχείρηση" παραγωγής πλαστών φρένων για τα αυτοκίνητα, κρύβονταν ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.


Πηγή: ert.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article429.html