Οι ηλικιωμένοι μπροστά στο online dating!


Ημερομηνία Τρίτη, 05 Οκτ 2004 @ 11:12
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΑισθησιακή, πνευματώδης, όμορφη και φιλική ψάχνει ερωτικό σύντροφο που να είναι σέξι, έξυπνος και με χιούμορ... Αυτό είναι το προφίλ της Μπέλις Γουόλερ, μίας Αμερικανίδας που προτιμά το Internet για να βρει το έτερον της ήμισυ. Πόσο χρονών είναι; Σίγουρα δεν είναι νεαρά, αφού διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής της. Αγγελίες σαν αυτή της Μπέλις Γουόλερ, βρίσκει κανείς εκατοντάδες στο Internet και όπως διαπιστώνουν τα online γραφεία συνοικεσίων, οι παππούδες και γιαγιάδες είναι οι καλύτεροι τους πελάτες ....


Χρυσές δουλειές κάνουν στις ΗΠΑ, τα online γραφεία συνοικεσίων, χάρη στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι αγγελίες ατόμων άνω των 55 ετών που ψάχνουν να βρουν ερωτικούς συντρόφους μέσω Internet, σημειώνουν αλματώδη αύξηση στις ΗΠΑ, γεγονός που υπόσχεται καλά κέρδη για τους δικτυακούς τόπους που ασχολούνται με τα online συνοικέσια.

Eρευνα της Nielsen Net Ratings που έγινε τον Αύγουστο έδειξε ότι το 16% των πελατών των πέντε μεγαλύτερων δικτυακών τόπων που επιδίδονται σε online συνοικέσια, ήταν άτομα μεγαλύτερα των 55 ετών ενώ ένα 5% ανήκαν στην ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω.

Σε σχέση με το 2003, στην ηλικιακή ομάδα των 55+, διαπιστώθηκε αύξηση της τάξης του 15% ενώ για την ηλικιακή ομάδα των 65 και άνω, η αύξηση ήταν σαφώς μικρότερη, αλλά σίγουρα όχι αμελητέα (+4,8).

Το "ζωηρό"ενδιαφέρον της τρίτης ηλικίας για τα online γραφεία συνοικεσίων, διαπιστώνει και το site imatchup.com ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά sites στο είδος του με 2.5 εκατομμύρια μέλη.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του, δείχνουν ότι οι πελάτες του, που είναι 55 ετών και άνω, αυξάνουν με ρυθμούς που φθάνουν το 30% σε σχέση με το υπόλοιπο πελατολόγιο.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν τους, τις τάσεις αυτές της αγοράς, τα online γραφεία συνοικεσίων, φροντίζουν να κάνουν ευκολότερη τη ζωή των πελατών τους και να στήνουν τα sites τους με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι απόλυτα φιλικά προς τους γηραιότερους.

Έτσι, τους προσφέρουν βήμα βήμα online βοήθεια για να κάνουν την εγγραφή τους, βοηθήματα για να χρησιμοποιούν το email τους αλλά και χρηστικές συμβουλές για να δημοσιεύσουν την αγγελία τους.

Στις ΗΠΑ, πάντως, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η αγορά του online dating service, παρουσιάζει μια ελαφρά ανοδική τάση.

Τον Αύγουστο, οι χρήστες αυτών των δικτυακών τόπων έφθασαν τα 22.53 εκατομμύρια από 22.28 εκατομμύρια που ήταν το 2003.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article403.html