Ω, Αγία Επιχορήγηση!..


Ημερομηνία Παρασκευή, 27 Αύγ 2004 @ 18:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΠερισσότερα από 1,8 εκατομμύρια ευρώ είχε λάβει ως επιχορήγηση την τελευταία πενταετία το προπονητικό κέντρο ενόργανης γυμναστικής «Αίας», δηλαδή το σωματείο μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκε η Ολυμπιακή προετοιμασία των Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, και του οποίου το ρόλο ερευνούν πλέον οι εισαγγελικές αρχές.Ο «Αίας» εμφανίζεται ως νομίμως λειτουργών σωματείο, στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, με καταστατικό, διοικητικό συμβούλιο και φορολογικά βιβλία. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν τα Νέα, το σωματείο φέρεται να συστεγάζεται και μάλιστα να έχει τον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό με Ομόρρυθμη Εταιρεία του Χρήστου Τζέκου και του Γ.Αρσένη, που είναι ο πρόεδρος του σωματείου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι το 1998 ο «Αίας» λάμβανε τακτικές επιχορηγήσεις μέσω του ΣΕΓΑΣ, όμως τα πράγματα αλλάζουν από το 1999, οπότε αρχίζει να δραστηριοποιείται στο προπονητικό κέντρο ο Χρήστος Τζέκος και οι αθλητές που προπονεί, δηλαδή ο Κ. Κεντέρης, η Κ. Θάνου και ο σπρίντερ των 100μ. Στ.Θεοδωρίδης.

Το 1999 ο «Αίας» έλαβε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 258.107 ευρώ. Το 2000 έλαβε 155.597 ευρώ, το 2001 222.252 ευρώ, το 2002 646.077 ευρώ και το 2003 μέχρι και τον Απρίλιο του 2004 (δηλαδή και επί κυβερνήσεων ΝΔ) δίνονται στον σύλλογο 531.952 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τους Τζέκο, Κεντέρη, Θάνου και Θεοδωρίδη, χρήματα μέσω του σωματείου έλαβε και ο προπονητής Χρήστος Ιακώβου, με αιτιολογικό την «αρτιότερη προετοιμασία της ομάδα άρσης βαρών».

Ειδικότερα, ο Χρήστος Ιακώβου φέρεται να έλαβε το 2003 ποσό ύψους 150.000 ευρώ, ο Χρ.Τζέκος για το 2002 και το 2003 324.754 ευρώ και οι Κ.Κεντέρης και Κ.Θάνου για το 2002 και το 2003 από 242.802 ευρώ έκαστος.

Από τις καρτέλες του «Αίαντα» προκύπτει ότι τα χρήματα του 1999 δόθηκαν για «αθλητικούς σκοπούς», του 2000 για «αθλητικούς σκοπούς και λειτουργικές δαπάνες», ενώ μόνο για το 2003 αναφέρεται έμμεσα ο προορισμός τους, δηλαδή για «επιβράβευση της Ολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών και των προπονητών».

Πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι η διαδικασία της επιχορήγησης των κέντρων όπου προπονούνταν Έλληνες πρωταθλητές ακολουθήθηκε και σε άλλες περιπτώσεις, αφού οι ίδιοι οι Ολυμπιονίκες είχαν ζητήσει τα πριμ τους να μη δίνονται ούτε στον ΣΕΓΑΣ, ούτε στα σωματεία που ανήκαν, γιατί είχαν το φόβο ότι τα χρήματα θα δίνονταν για άλλους σκοπούς.


Νέες αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Χρήστου Τζέκου έρχονται στην επιφάνεια. Από την περασμένη Παρασκευή οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» τα λογιστικά βιβλία του Χρήστου Τζέκου και με εντολή εισαγγελέα έχουν κατασχέσει έγγραφα που βρίσκονταν στα γραφεία της εταιρείας του, δισκέτες, CD και τους σκληρούς δίσκους από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος, από τον έλεγχο των «ράμπο» του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ο Κώστας Κεντέρης, η Κατερίνα Θάνου και ο Χρήστος Ιακώβου ήταν συνέταιροι με τον προπονητή σε ανώνυμη εταιρεία. Ειδικότερα, ο Χρ.Τζέκος κατέχει 18.800 μετοχές ονομαστικής αξίας 56.400 ευρώ, ο Κ.Κεντέρης 400 μετοχές αξίας 1.200 ευρώ, ενώ τον ίδιο αριθμό μετοχών, της ίδιας ονομαστικής αξίας, κατέχουν ο κ. Ιακώβου και η Κ. Θάνου.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2003 βάσει του συμβολαίου 2000/2003 του συμβολαιογράφου κ. Σπ.Αλμπάνη. Στη συμβολαιογραφική πράξη ο Χρ. Τζέκος εμφανίζεται ως έμπορος και υπογράφει τη σύσταση της εταιρείας και ως πληρεξούσιος των δύο παραπάνω αθλητών και του προπονητή κ. Ιακώβου.

Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν επίσης ότι ο Χρ.Τζέκος είχε συναλλαγές με εκτροφέα αλόγων, ο οποίος έχει έδρα του την Ανδραβίδα και διατηρεί άλογα στον Ιππόδρομο.

Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι για ορισμένες δισκέτες που έχουν κατασχεθεί, έχει διαρρεύσει ότι τα αρχεία που περιείχαν σβήστηκαν μέσα στο ΣΔOΕ. Ωστόσο, ανώτερος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών υποστηρίζει ότι οι εν λόγω δισκέτες είτε ήταν άδειες εξ αρχής είτε σβήστηκαν προτού βρεθούν στα χέρια του ΣΔOΕ.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες γίνεται έρευνα μέσα στο ΣΔOΕ προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση.Πηγή: in.gr

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article378.html