Εκτός νόμου οι πλαστικές σακούλες στην Καλιφόρνια


Ημερομηνία Τετάρτη, 01 Οκτ 2014 @ 12:30
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Στην απαγόρευση των πλαστικών σακουλών μίας χρήσης, προχώρησε η πολιτεία της Καλιφόρνια, βάσει νομοθεσίας που υπέγραψε σήμερα ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν και σύμφωνα με την οποία καθίσταται παράνομη τη χρήση αυτών σε καταστήματα. Το νομοσχέδιο αυτό απαγορεύει σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία να διανέμουν πλαστικές σακούλες στους πελάτες τους.


Ο νόμος αυτός θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2015, ενώ τα μικρότερα καταστήματα θα ξεκινήσουν να τον εφαρμόζουν από τον Ιούλιο του 2016.

«Το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση –μειώνει τη διακίνηση πλαστικών που ρυπαίνουν τις παραλίες μας, τα πάρκα, ακόμα και τον απέραντο ωκεανό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μπράουν. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα του πως και άλλες πολιτείες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Καλιφόρνια.

Στις ΗΠΑ, τα καταστήματα παρέχουν στους πελάτες πλαστικές ή χάρτινες σακούλες όπου τοποθετούν τα αγαθά που αγοράζουν.

Τουλάχιστον 120 κοινότητες της Καλιφόρνια έχουν ψηφίσει διατάξεις για την απαγόρευση των πλαστικών σακουλών, με την υποστήριξη περιβαλλοντικών ομάδων.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης τη χορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δάνεια προκειμένου να παράσχει βοήθεια στις επιχειρήσεις στη μετάβαση προς την κατασκευή επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών.


Πηγή: Εθνος







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3448.html