Επιτέλους τέλος στο ..κάνε Like για να δεις !


Ημερομηνία Δευτέρα, 11 Αύγ 2014 @ 12:15
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΕίναι κάποιες σελίδες στο Facebook που δημοσιεύουν ειδήσεις με έναν πιασάρικο τίτλο αλλά τελικά, για να μπορέσεις να τις διαβάσεις ή να δείς το video που συνήθως περιέχουν, προϋποθέτει να πατήσεις like, share, να κάνεις δυο γύρους του τετραγώνου τροχάδιν, άλλους δύο με το ποδήλατο και στο τέλος και με κατακόρυφο!
Οι δημοσιεύσεις αυτές λέγονται και "Like Gates" και στο εξής θεωρούνται από το facebook, μη αποδεκτή τακτική.Ή αλλιώς, ..σε αναγκάζω να κάνεις like σε μια σελίδα ή να κάνεις share στο wall σου κάτι που υπό άλλες προϋποθέσεις δεν θα το έκανες ποτέ.

Και μετά έρχεται η είδηση ότι το Facebook αλλάζει και πάλι την πολιτική του, καταργώντας «like gates», αυτά τα «παράθυρα» που ακριβώς μας υποχρεώνουν να κάνουμε like σε μια ιστοσελίδα προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στο περιεχόμενό.

Tα tab αυτά ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που τα χρησιμοποιούσαν για να συγκεντρώνουν followers στις σελίδες τους μέσω διαγωνισμών ή ελκυστικών κοινοποιήσεων που όμως απαιτούσαν σύνδεση με τη σελίδα τους στο Facebook.

Η πλήρης κατάργηση της εφαρμογής θα τεθεί σε ισχύ από τις 5 Νοεμβρίου ενώ όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις θα πάψουν να είναι προσβάσιμες.

Από την ανακοίνωση της 7ης Αυγούστου και έπειτα οι νέες ιστοσελίδες που δημιουργούνται παύουν να έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας και χρήσης «like gate».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση του Facebook η πολιτική αλλάζει μιας και αυτές οι εφαρμογές παρακινούν τους χρήστες να κάνουν like παρά τη θέλησή τους, κάτι που η πλατφόρμα δεν θεωρεί ορθή χρήση των social media. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση, το Facebook επιθυμεί οι χρήστες να κάνουν like σε σελίδες που πραγματικά τους ενδιαφέρουν και που θέλουν παραμένουν συνδεδεμένοι με τις κοινοποιήσεις τους.Πηγή: City Free Press


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3442.html