Εσβησε στα 85 ο παππούς - λογότυπο των Mikel καφέ


Ημερομηνία Πέμπτη, 10 Απρ 2014 @ 17:30
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΣε ηλικία 85 ετών έφυγε από τη ζωή, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Μιχάλης Κυριακάκης, ο διάσημος πλέον «παππούς» των καφέ «Mikel». Ο κυρ Μιχάλης, όπως τον ήξεραν όλοι στη Λάρισα, ήταν ο άνθρωπος πίσω από το success story των καφέ «Mikel».


H αλυσίδα καταστημάτων καφέ MIKEL, που ξεκίνησε από την Λάρισα, επεκτάθηκε σε Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα, Θεσσαλονίκη, Κύπρο και Αθήνα. Η εταιρεία Mikel ανήκει στο Λευτέρη Κυριακάκη ενώ ψυχή της εταιρείας και υπεύθυνη για την ανάπτυξη των καταστημάτων είναι η σύζυγος του Χρύσα Γερολυμάτου.

Το Mikel είναι αρκτικόλεξο που σχηματίζεται από τα αρχιγράμματα του ονόματός του και των ονομάτων των δύο αδελφών του, του Μιχάλη και του Κυριάκου, με τους οποίους δουλεύει μαζί. Είναι και ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης των προσπαθειών του θανόντος, Μιχάλη Κυριακάκη.

Το πρόσωπό του έγινε γνωστό σε όλη την Ελλάδα, κοσμώντας τα ποτήρια και τις επιγραφές των καταστημάτων της αλυσίδας που έχει πλέον παρουσία στις περισσότερες πόλεις της χώρας, καθώς και σχέδια επέκτασης στο εξωτερικό.

Η κηδεία του Μιχάλη Κυριακάκη έγινε στη Λάρισα.

Μάλιστα, στη μνήμη του, προσφέρονταν σήμερα, μέχρι το μεσημέρι, δωρεάν όλα τα ροφήματα, σε όλα τα Mikel της χώρας.

Τα καφέ Mikel είναι έμπνευση και δημιούργημα του Λευτέρη Κυριακάκη (γιου του εκλιπόντος), ο οποίος ξεκίνησε ανοίγοντας ένα μαγαζί στη Λάρισα. Η επέκταση, όμως, και η κάθοδος στην Αθήνα δεν άργησε να έλθει. Ηδη, μόνο στην πρωτεύουσα έχουν ανοίξει 19 καταστήματα, που μέχρι τα τέλη του χρόνου θα έχουν γίνει 40. Αλλα τόσα έχει αναπτύξει στην Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πλέον στα σχέδια υπάρχει και η επέκταση στο εξωτερικό.

Ο ιδιοκτήτης της διάσημης πλέον αλυσίδας από την ίδρυση του πρώτου του μαγαζιού μέχρι και σήμερα με την κίνησή του αυτή δεν σταματά με κάθε τρόπο να τιμά την οικογένειά του. Το πρόσωπο του πατέρα του, που πέθανε χθες, είναι αυτό που επέλεξε για το λογότυπο της αλυσίδας, ενώ το όνομα της μητέρας του (Γεωργία) για την εταιρεία παραγωγής φρέσκων αρτοσκευασμάτων και γλυκών Georgia.

Μαζί του στη διοίκηση της εταιρείας είναι και δύο από τα εννέα αδέλφια του, ο Μιχάλης και ο Κυριάκος, τα οποία έχουν επιφορτιστεί με τα οικονομικά και την οργάνωση του σχεδιασμού των νέων καταστημάτων.


Πηγή: Ημερησία, iefimerida.gr, news.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3419.html