Λωξάντρα στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα


Ημερομηνία Τρίτη, 01 Απρ 2014 @ 17:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Το μουσικό σχήμα «Λωξάντρα» γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μουσικές του αφετηρίες και αναζητήσεις η αστική μουσική παράδοση των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane-Καφέ Αμάν), η τσιγγάνικη μουσική παράδοση, η δημοτική μουσική της Ελλάδας, η κλασική Οθωμανική και νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας, οι ήχοι του αραβικού κόσμου, η σεφαραδίτικη μουσική και τα μουσικά ιδιώματα των Βαλκανίων.


Ιχνηλατώντας τις μουσικές αυτές το πρώτο album του σχήματος κυκλοφορεί το 2006 με τίτλο «σχεδόν όπως παλιά…», album που το 2011 κυκλοφορεί και στην Τουρκία ( “Almost like in the Past”, Eterna Productions) ενώ στις αρχές του 2012 εκδίδεται η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του με τίτλο «Μεϋχανέ – Καφέ Αμάν». H παραγωγή αυτή θα σκαρφαλώσει στην 8η θέση του World Music Chart of Europe (Σεπτέμβριος 2012) ενώ το κομμάτι «Τα ψαράδικα» θα επιλεγεί για να συμπεριληφθεί στο cd album του πολύ γνωστού περιοδικού παραδοσιακής και ethnic μουσικής “Folk Roots”.

Η «Λωξάντρα» έχει στο ενεργητικό πολυάριθμες συνεργασίες με διακεκριμένους μουσικούς της παραδοσιακής –και όχι μόνο- μουσικής όπως επίσης και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2010 «έντυσε» μουσικά και ζωντανά επί σκηνής, την πολύ επιτυχημένη παράσταση του ΚΘΒΕ «Λωξάντρα» που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Ιορδανίδου. Μια μοναδική παράσταση την Παρασκευή 3 Απριλίου στην Ζωντανή Μαύρη τρύπα.


Μέλη της Λωξάντρας είναι οι μουσικοί
Νίκος Αγγούσης: κλαρίνο,
Ρία Ελληνίδου: τραγούδι,
Φοίβος Αποστολίδης: κρουστά,
Θανάσης Κουλεντιανός: κανονάκι,
Λουκάς Μεταξάς: ηλ. μπάσο,
Μάκης Μπακλατζής: βιολί/τραγούδι,
Δημήτρης Παναγούλιας: κρουστά,
Κυριάκος Ταπάκης: ούτι.


Το Μουσικό σχήμα Λωξάντρα

INFO
Ζωντανή Μαύρη Τρύπα
Βαίου 5, Πλατεία Μοριχόβου, Λαδάδικα
Έναρξη: 22:00
Τηλ κρατήσεων: 2310514514
Εισιτήριο θεάματος: 7€







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3416.html