Η παρουσίαση του Samsung Galaxy S5 στη Βαρκελώνη


Ημερομηνία Τετάρτη, 26 Φεβ 2014 @ 15:45
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Με καλύτερη κάμερα, ταχύτερο επεξεργαστή, αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος στο κεντρικό πλήκτρο, ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη και μεγαλύτερη μπαταρία, αλλά λιγότερα επιφωνήματα ενθουσιασμού από κοινό και ειδικούς. To Galaxy S5 παρουσιάστηκε στην Βαρκελώνη αλλά δεν κατάφερε να ενθουσιάσει το κοινό και τους φανατικούς της τεχνολογίας και των gadgets.




Ποντάροντας περισσότερο στο πολύ επιτυχημένο brand που κατάφερε να χτίσει μέσα σε λίγα χρόνια, ως η βασική επιλογή για όσους έκαναν τη μετάβαση από το iOS στον κόσμο με τα Android, η Samsung παρουσίασε στη Βαρκελώνη το Galaxy S5. Με δυο λόγια, ακόμα ένα εξαιρετικό smartphone, βελτιωμένο σχεδόν σε όλα τα επιμέρους σημεία, που μοιάζει όμως εξωτερικά τόσο ίδιο με το προηγούμενο μοντέλο.

Σε κάποιους η ιστορία άρχισε να θυμίζει ακόμα περισσότερο την Apple και τα βήματα σημειωτόν με το iPhone, το οποίο συνεχίζει βέβαια να μοσχοπουλάει, απευθυνόμενο πια πρωτίστως σε εκείνους που επιμένουν στα προϊόντα της με θρησκευτική προσήλωση. Με ακόμα μια δόση υπερβολής, το νέο Galaxy S είναι τόσο... iPhone (τουλάχιστον στη στρατηγική εξέλιξής του) όσο κανένα άλλο premium smartphone μέχρι σήμερα.

Γιατί όμως δεν κατάφερε να ενθουσιάσει κοινό και αναλυτές, παίρνοντας τη χαμηλότερη βαθμολογία στο λεγόμενο «wow factor»; Ηταν οι υψηλές προσδοκίες, από τις διάφορες διαρροές, που τη φορά αυτή δεν επαληθεύτηκαν; Ηταν που οι περισσότεροι περίμεναν ένα μεταλλικό Galaxy S5;

Στα social media και τα φόρουμ η γκρίνια περισσεύει, για μια έτσι ή αλλιώς κορυφαία συσκευή: Με καλύτερη κάμερα (δεν είναι μόνο ο αισθητήρας που μεγάλωσε στα 16 Mpixels), ταχύτερο επεξεργαστή (Snapdragon 801), αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος στο κεντρικό πλήκτρο, συμβατή με τα 5ης γενιά Wi-Fi δίκτυα (802.11ac) και ανθεκτική στο νερό και τη σκόνη.

Επιπλέον, φοράει μια λίγο μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (2.800 mAh) και έχει μια νέα λειτουργία «ultra power saving», που γυρίζει σε ασπρόμαυρα τα χρώματα της οθόνης και τερματίζει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση.

Το γεγονός από μόνο του, ότι φέτος η Samsung έφερε το πρώτο από τα unpacked events στη Βαρκελώνη, όπου βέβαια αυτές τις ημέρες χτυπά η καρδιά της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας, αλλά ο «θόρυβος» από τον καταιγισμό των ειδήσεων είναι τόσος που δύσκολα κάτι μένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για περισσότερο από λίγες ώρες, όταν πέρσι -για την παρουσίαση του S4- είχε κάνει μιας από τις πιο λαμπερές εκδηλώσεις στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ίσως δεν ήταν τυχαίο.

Επίσης, υπάρχει και η άποψη ότι πλέον το βάρος των εξελίξεων θα μετατοπιστεί στη σειρά Note, που παίζει σχεδόν χωρίς αντίπαλο.

Σε κάθε περίπτωση, το Galaxy S5 είναι εδώ, έχει το δικό του κοινό και είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα γίνει το επόμενο best seller. Συμβουλή για όσους αδημονούν μέχρι τον Απρίλιο; Σε γαλάζιο χρώμα διαφέρει τουλάχιστον με την πρώτη ματιά από το προηγούμενο μοντέλο.


Πηγή: Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3400.html