Η Microsoft εξαγοράζει τη Nokia με τις ευλογίες της κομισιόν


Ημερομηνία Παρασκευή, 06 Δεκ 2013 @ 16:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft έναντι τιμήματος που έφτασε τα 5,5 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόκτηση της Nokia από τη Microsoft «δεν εγείρει κανένα ουσιαστικό ζήτημα ανταγωνισμού».Η Επιτροπή υπογράμμισε ότι η σύνδεση των δραστηριοτήτων της Microsoft στον χώρο των κινητών τηλεφώνων με την αντίστοιχη δραστηριότητα της Nokia είναι «απίθανο να επιφέρει συγκέντρωση δυνάμεων τέτοιου βαθμού που θα οδηγούσε κάποιον ανταγωνιστή στο κλείσιμο».

Στον χώρο των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών- ταμπλετών, οι δύο εταιρείες αντιμετωπίζουν «ισχυρό ανταγωνισμό από εταιρείες όπως η Samsung και η Apple» κατέληξε η ανακοίνωση της Επιτροπής.

Η Nokia κατείχε τα πρωτεία στις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως έως το 2012. Ωστόσο, εκείνη τη χρονιά, έχασε την πρώτη θέση από την κορεατική Samsung και έκτοτε ξεκίνησε να αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Η «άνθιση» των «έξυπνων» συσκευών δεν ευνόησε τη Nokia, που στηρίχθηκε σε πιο παραδοσιακά μοντέλα κινητής τηλεφωνίας, με συνέπεια την εξαγορά της φινλανδικής εταιρείας από την αμερικανική Microsoft.


Πηγή: Το ΒήμαΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3384.html