Νέα πρόκληση από εταιρία παιχνιδιών


Ημερομηνία Τρίτη, 20 Ιούλ 2004 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΣτην αναζήτηση του τέλειου υπερήρωα, βρίσκονται μονίμως οι εταιρίες παιχνιδιών, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα γούστα των νεαρών πελατών τους, αλλά κυρίως να αυξήσουν τα κέρδη τους. Πως το πετυχαίνουν; Μα φυσικά με την πρωτοτυπία, η οποία πολλές φορές ξεπερνά τα όρια, προκειμένου να τραβήξει την προσοχή μικρών και μεγάλων. Οι υπερήρωες, όπως ο Superman, o Spiderman, οι Power Rangers και πολλοί άλλοι, θεωρούνται πλέον ξεπερασμένοι. Για αυτό διάφορες εταιρίες καταφεύγουν σε πιο ακραίες επιλογές ηρώων, όπως είναι οι διάφορες πολιτικές φιγούρες, προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Βέβαια, πολλές φορές οι επιλογές τους παραείναι ακραίες και στόχο έχουν να σοκάρουν το κοινό, σε μία προσπάθεια να ανεβάσουν τις πωλήσεις τους. Αυτό σκέφτηκαν και οι άνθρωποι της εταιρίας Ηerobuilders και έκαναν κούκλα τον Ιησού.Τελευταίο ισχυρό παράδειγμα, είναι οι πεθαμένες κούκλες, μέσα στα φέρετρα , που είχαν κατακλύσει τα ράφια των καταστημάτων, μόλις την προηγούμενη χρονιά. Σκοπός αυτού του "παιχνιδιού", ήταν να προκαλέσει την κοινή γνώμη, προς οικονομική τέρψη των κατασκευαστών.

Η εταιρία Ηerobuilders είπε να προχωρήσει σε μία λιγότερο μακάβρια λύση. Το πρόσωπο των Τζορτζ Μπους, Τονι Μπλερ, Οσάμα Μπιν Λάντεν και πολλών άλλων, που είχε δανειστεί, δεν αποτελούν πια την απαραίτητη πρωτοτυπία, που απαιτούν οι πωλήσεις.

Αφού, ο χώρος της πολιτικής, λοιπόν, θεωρείται πλέον "τετριμμένος" είπαν να προχωρήσουν στο χώρο της θρησκείας .

Ο νέος υπερήρωας τους λοιπόν, είναι ο Ιησούς Χριστός .

Αυτός ο ήρωας έχει πολλές διαφορές από τους άλλους. Δεν κρατά όπλα τελευταίας τεχνολογίας και δε λέει ατάκες του τύπου "Hasta la vista baby". Αντιθέτως, απαγγέλλει, με φωνή ρομπότ, τις 10 Εντολές, ενώ είναι ντυμένος με βιβλική ενδυμασία. Βέβαια, ο σωματότυπός του θυμίζει αρκετά τον Εξολοθρευτή, ενώ οι παλάμες του σχηματίζουν μπουνιά. Μάλιστα, το όνομα, που του έχει δώσει η εταιρεία, είναι "Talking Our Lord Jesus Christ Action Figure " και κοστίζει περίπου 28 ευρώ.

Το μόνο, που μένει να δούμε, είναι αν η κοινή λογική θα επικρατήσει του πνεύματος κατανάλωσης .


Σχετικά links: Ηerobuilders

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article337.html