Εφυγε ο Lou Reed στα 71 του


Ημερομηνία Κυριακή, 27 Οκτ 2013 @ 22:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΟ Λου Ριντ, ο αμερικανός τραγουδοποιός που έχει επηεράσει τους περισσότερους σύγχρονους ροκ μουσικούς και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με τα τραγούδια του "Walk on the wild side" και "Perfect Day", "έφυγε" από την ζωή σήμερα στα 71 του χρόνια. Ο Λου Ριντ υπήρξε κι ο frontman στο συγκρότημα Velvet Underground οι οποίοι είχαν συνδυάσει την τέχνη της μουσικής με αυτή της ζωγραφικής συνεργαζόμενοι συχνά με τον Andy Warhol. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, αλλά αναμένεται να γίνει επίσημη ανακοίνωση αργότερα.


Ο ίδιος ο Lou Reed, γεννημένος στην Νέα Υόρκη, στις 2 Μαρτίου του 1942, είχε παραδεχτεί ότι είχε μεγάλο θέμα με το αλκοόλ για πολλά χρόνια. Τον Μάιο που μας πέρασε, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση σηκωτιού. Πριν από αυτό, τον Απρίλιο αναγκάστηκε να ακυρώσει πέντε ζωντανές εμφανίσεις του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.  Μάλιστα, προφανώς σχολιάζοντας τις περιπέτειες της υγείας του και τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ο ίδιος σχολίασε στο website του την 1η Ιουνίου: "Αποτελώ έναν θρίαμβο για την μοντέρνα ιατρική! Ανυπομονώ να βρεθώ ξανά στην σκηνή για να παίξω αλλά και να γράψω περισσότερα τραγούδια, να συνδεθώ με τις καρδιές σας, το πνεύμα σας και το σύμπαν για τώρα και στο μέλλον."

("I am a triumph of modern medicine, I look forward to being on stage performing, and writing more songs to connect with your hearts and spirits and the universe well into the future.")

Οι Velvet Underground ποτέ δεν γνώρισαν την ..τεράστια εμπορική επιτυχία, αλλά έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ροκ και της πανκ μουσικής σκηνής στις δεκαετίες 60 και 70. Η δημοτικότητά τους και αναγνώριση της προσφοράς τους αυξήθηκε σημαντικά στις επόμενες δεκαετίες. Το συγκρότημα μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame to 1996.
Χαρακτηριστικές στιγμές της δισκογραφικής του πορείας αποδείχθηκαν το ντεμπούτο άλμπουμ των Velvet Underground με την σύμπραξη της τραγουδίστριας Nico (με το περίφημο εξώφυλλο-μπανάνα του Andy Warhol) (1967), το "Transformer" (1972) και το πολυσυζητημένο "Metal Machine Music" (1975) από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και η συνεργασία του με τους Metallica στο "Lulu" (2011) που ήταν και η τελευταία δουλειά του μεγάλου καλλιτέχνη πριν τον θανατό του.


Πηγές: BBC, Rocking.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3365.html