Πέθανε ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος


Ημερομηνία Δευτέρα, 14 Οκτ 2013 @ 09:25
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΤη φωνή του την έχουμε συνδέσει με την μεγάλη πορεία της Εθνικής ομάδας Μπάσκετ στο Eurobasket του 1987. Τις μνημιώδεις εκφράσεις του, γεμάτες ενθουσιασμό και ένταση, τις θυμόμαστε και τις αναπολούμε ακόμα και σήμερα. Ενας από τους πιο γνωστούς Έλληνες αθλητικούς δημοσιογράφους ο Φίλιππος Συρίγος άφησε την τελευταία του πνοή το βράδυ της Κυριακής . Ο γνωστός δημοσιογράφος, που τον τελευταίο καιρό έδινε μάχη με τον καρκίνο, «έφυγε» σε ηλικία 65 ετών.


Ο Φίλιππος Συρίγος συνέδεσε το όνομά του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ, του οποίου άλλωστε υπήρξε "πατριάρχης" στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας.

Ήταν ο άνθρωπος που εισήγαγε το μπάσκετ στην τηλεόραση (την πάλαι ποτέ κραταιά ΕΡΤ), συμβάλλοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην προβολή του. Ο συνδυασμός των προσπαθειών του εκλιπόντος και της κατάκτησης του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του '87 οδήγησε στην απογείωση του αθλήματος, το οποίο κατέλαβε την πλέον περίοπτη θέση στη συνείδηση των Ελλήνων φιλάθλων.

Ο Φίλιππος Συρίγος, πέραν της μακράς τηλεοπτικής του διαδρομής σε ρόλο σχολιαστή αγώνων μπάσκετ και παρουσιαστή αθλητικών εκπομπών, υπήρξε ένας από τους συνεπέστερους εκπροσώπους της μεγάλης γενιάς των "εφημεριδάδων". Επί σειρά ετών αρθρογράφος της εφημερίδας "Αθλητική Ηχώ", διευθυντής του πρώτου αμιγώς μπασκετικού περιοδικού ("Το τρίποντο") και φυσικά επικεφαλής του αθλητικού τμήματος της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" από το 1988 μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Ο Φίλιππος Συρίγος έμεινε στις επάλξεις μέχρι τη στιγμή που αισθανόταν ικανός να κρατήσει μικρόφωνο: πλάι στο γιο του Γιώργο Συρίγο, στην τηλεοπτική συχνότητα της NOVA.

Η δημοσιογραφική ομάδα και η διεύθυνση του Contra.gr συλλυπούνται θερμά την οικογένεια του εκλιπόντος, υποκλινόμενοι με ευλάβεια στη δημοσιογραφική ιστορία και τη γραφίδα του ανδρός."Αργύρης Καμπούρης, ο τίμιος γίγαντας..."
Η αξέχαστη περιγραφή του Φίλιππου Συρίγου στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 1987


Πηγή: Ημερησία, Εθνος, You TubeΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3352.html