Κανένα facebook προφίλ αόρατο από την αναζήτηση


Ημερομηνία Κυριακή, 13 Οκτ 2013 @ 06:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Σε μερικές εβδομάδες, το facebook θα απενεργοποιήσει τη ρύθμιση απορρήτου που επέτρεπε στους χρήστες να μην εντοπίζονται, όταν κανείς πληκτρολογούσε το όνομά τους στο πεδίο αναζήτησης του κοινωνικού δικτύου.




Σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της υπηρεσίας, τη συγκεκριμένη ρύθμιση χρησιμοποιεί σήμερα το 10% των μελών του, οι οποίοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα μόλις η απενεργοποιηθεί. Έτσι, από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, το όνομά τους θα είναι υποχρεωτικά «ορατό» στη μηχανή αναζήτησης.

Το Facebook υποστηρίζει πως η εν λόγω ρύθμιση αποτελούσε απλώς κατάλοιπο της εποχής όπου η δικτύωση γινόταν μέσω των προφίλ των χρηστών και όχι μέσω του περιεχόμενου που αναρτούν, όπως συμβαίνει σήμερα. Εξάλλου, προσθέτει, ακόμη και απόρρητα ονόματα ήταν ορατά μέσω των ενημερώσεων, είτε των δικών τους είτε των «φίλων» τους.

Επομένως, όπως αναφέρει το δίκτυο, θα πρέπει κανείς να δίνει μεγαλύτερο βάρος στις ρυθμίσεις οι οποίες καθορίζουν την πρόσβαση στο περιεχομένου που «ανεβάζουν», ελέγχοντας έτσι ποιοι άλλοι χρήστες θα μπορούν να το δουν.


Πήγη: kathimerini.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3349.html