Sinead: Miley, δεν είναι cool να γλύφεις γυμνή βαριοπούλες!


Ημερομηνία Σάββατο, 05 Οκτ 2013 @ 11:30
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiSMετά τη δήλωση της 20χρονης Miley Cyrus ότι το αμφιλεγόμενο βίντεο Wrecking Ball ήταν εμπνευσμένο από το Nothing Compares 2 U της Sinead O Connor, η Ιρλανδή τραγουδίστρια θεώρησε αναγκαίο να μιλήσει στην Miley. Διαβάστε τι έγραψε η Sinead O Connor σε ανοιχτή επιστολή, και δείτε και τα δύο video clips για να συγκρίνετε.


Αγαπητή Miley,
Δεν είχα σκοπό να γράψω αυτό το γράμμα, αλλά σήμερα απέφευγα τηλεφωνήματα από διάφορες εφημερίδες που μου ζητούσαν να σχολιάσω αυτό που είπες στο Rolling Stone: ότι το βίντεο Wrecking Ball ήταν σχεδιασμένο να μοιάζει στο βίντεο του Nothing Compares... οπότε αυτό έχω να πω.. και το λέω με πνεύμα μητρικής αγάπης.

Ανησυχώ πάρα πολύ για σένα επειδή αυτοί που βρίσκονται γύρω σου σε έχουν οδηγήσει να πιστέψεις, ή έχουν ενθαρρύνει την πεποίθησή σου, ότι είναι με οποιονδήποτε τρόπο «κουλ» να είσαι γυμνή και να γλείφεις βαριοπούλες στο βίντεό σου. Στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιτρέποντας την εκπόρνευση, επισκιάζεται το ταλέντο σου - είτε είναι ο προαγωγός η μουσική βιομηχανία, είτε εσύ η ίδια.

Αφήνοντας τον εαυτό σου να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, μακροπρόθεσμα μόνο αρνητικές θα είναι οι συνέπειες, και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση αυτό δεν αποτελεί ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ είδους ενδυνάμωση ή ενθάρρυνση άλλων νέων γυναικών. Το μήνυμα που στέλνεις είναι ότι οι γυναίκες θα έπρεπε να αποτιμώνται (ακόμα και από τις ίδιες) περισσότερο για το σεξ απήλ τους παρά για το ταλέντο τους. Χαίρομαι που αποτελώ κάποιου είδους πρότυπο για σένα και ελπίζω ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος θα δώσεις ιδιαίτερη προσοχή σε αυτά που σου λέω.

Η μουσική βιομηχανία δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για σένα, η για οποιονδήποτε από εμάς. Θα σε εκπορνεύσουν για όσα αξίζεις και θα σε κάνουν έξυπνα να πιστεύεις ότι ΕΣΥ το ήθελες... και όταν καταλήξεις σε κλινική αποτοξίνωσης επειδή εκπορνεύτηκες, «αυτοί» θα λιάζονται στα γιοτ τους, τα οποία θα έχουν αγοράσει πουλώντας το σώμα σου και εσύ θα ανακαλύψεις ότι είσαι πολύ μόνη.

Ούτε οι άντρες που σε ζαχαρώνουν δίνουν δεκάρα τσακιστή για σένα, μην ξεγελιέσαι. Πολλές γυναίκες μπέρδεψαν τον πόθο με την αγάπη. Το να σε θέλουν σεξουαλικά δε σημαίνει ότι νοιάζονται με οποιονδήποτε τρόπο για σένα. Αυτό εντείνεται όταν ασυναίσθητα δίνεις την εντύπωση ότι ούτε εσύ νοιάζεσαι για τον εαυτό σου. Και όταν προσλαμβάνεις ανθρώπους που δίνουν την εντύπωση ότι ούτε αυτοί νοιάζονται για σένα. Κάποιος που νοιάζεται για σένα, δεν θα επέτρεπε την εκπόρνευσή σου... και αυτό συμπεριλαμβάνει και τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ναι, υπονοώ ότι δεν νοιάζεσαι για τον εαυτό σου. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Θα έπρεπε να προστατεύεσαι από όλους όσους προσλαμβάνεις και από όσους σε περιβάλλουν ως μια πολύτιμη νεαρή κυρία, κι αυτό περιλαμβάνει κι εσένα την ίδια. Ο κόσμος αυτός είναι επικίνδυνος.


Το αμφιλεγόμενο video clip του Wrecking Ball με την Miley Cyrus πολύ ελαφρά ντυμένη (όταν είναι ντυμένη) σε ρόλο υπεύθυνου κατεδάφισης


Δεν ενθαρρύνουμε τις κόρες μας να κυκλοφορούν γυμνές γιατί αυτό τις κάνει δόλωμα για τα αρπαχτικά ζώα και μια ανησυχητική πλειοψηφία αυτών που δουλεύουν στην μουσική βιομηχανία και τα σχετικά μέσα.

[...] Είπες επίσης στο Rolling Stone ότι η εμφάνισή σου βασίστηκε στη δική μου. Την εμφάνιση που διάλεξα εκείνη την εποχή, την διάλεξα ενώ η δισκογραφική μου με ενθάρρυνε να κάνω αυτό που έκανες εσύ. Ένιωσα ότι προτιμούσα να κριθώ για το ταλέντο μου και όχι για την εμφάνισή μου. Είμαι ευτυχής που έκανα αυτή την επιλογή [...].

Είτε το θέλουμε είτε όχι, εμείς οι γυναίκες της βιομηχανίας αποτελούμε πρότυπα και ως τέτοια πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικές για το τι είδους μηνύματα στέλνουμε σε άλλες γυναίκες. Το μήνυμα που στέλνεις είναι ότι είναι κάπως κουλ το να εκπορνεύεσαι... δεν είναι κουλ, Miley... είναι επικίνδυνο. Οι γυναίκες πρέπει να εκτιμώνται για πολλά περισσότερα εκτός από τη σεξουαλικότητά τους. Δεν είμαστε απλώς αντικείμενα πόθου. Θα σε ενθάρρυνα να στείλεις πιο υγιή μηνύματα στις συνομήλικες σου... ότι αυτές και εσύ αξίζεις περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν τώρα στην καριέρα σου. Με ευγένεια απέλυσε κάθε μαλάκα που δεν έχει εκφράσει ανησυχία, γιατί αυτοί οι μαλάκες δεν νοιάζονται για σένα.Το Nothing compares to you, με την Sinead O' Connor από το αλμπουμ της 'I Do Not Want What I Haven't Got' του 1990Πηγή: Guardian / Lifo.gr

Διαβάστε ακόμα:
Πριν 2 μήνες έψαχνε άντρα οnline για sex τώρα παντρεύεται!
18 μέρες κράτησε ο γάμος της Sinead O'Connor
Φίλιππος Πλιάτσικας - Sinead O'Connor μαζί στο ΚαραϊσκάκηΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3343.html