''1.000 ΕΥΧΕΣ'' για τα παιδιά του κόσμου


Ημερομηνία Παρασκευή, 16 Ιούλ 2004 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΚάνε μια ευχή. Είναι κάτι που τα παιδιά λατρεύουν να κάνουν. Στη Γερμανία τα παιδιά στην κυριολεξία τις έχουν ζωγραφίσει. Η μοναδική εκστρατεία «1.000 ΕΥΧΕΣ» ξεκίνησε από τη Γερμανία, στην οποία παιδιά από όλη τη χώρα ζωγράφισαν τις ευχές τους για τα παιδιά του κόσμου σε μεγάλα κομμάτια ύφασμα που ράφτηκαν μεταξύ τους.

Οι πάνω από 5.000 συμμετοχές σ' αυτή την προσπάθεια δημιούργησαν ένα γιγάντιο χαλί που έφθανε στα 450 τετραγωνικά μέτρα.

Μερικές από τις πιο δημοφιλείς ευχές που περιείχε αυτό το χαλί ήταν: «Να ζούμε με ειρήνη», «Να έχουμε φαγητό», «Καλή υγεία» και «Να πηγαίνουμε στο σχολείο».Έχει περάσει κιόλας ένας χρόνος από τότε που πρωτοξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία. Στις 14 Νοεμβρίου του 2003 τα παιδιά υποδέχτηκαν το «χαλί των 1.000 ευχών» στο Ρίο ντε Τζανέιρο και πρόσθεσαν και τις δικές τους ζωγραφίζοντας ακόμα 10 εικόνες και φθάνοντας το εμβαδόν του στα 500 τετραγωνικά μέτρα.

Το χαλί συνέχισε το ταξίδι του στον κόσμο για να συναντήσει περισσότερα παιδιά και να καταγράψει και τις δικές τους ευχές. Παιδιά από το Τόκιο πρόσθεσαν τα έργα τους και τις ευχές τους σ’ αυτό. Ταξίδεψε στη Νότιο Αφρική όπου εκτέθηκε και συμπληρώθηκε με έργα των παιδιών της χώρας.

Τελικός προορισμός του γιγαντιαίου αυτού «χαλιού των 1.000 ευχών» είναι η Αθήνα, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Παιδιά από σχολεία και φορείς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της UNICEF ζωγράφισαν και αυτά με τη σειρά τους, υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό της εθελόντριας της UNICEF, ζωγράφου κ. Μερόπης Πρέκα, στέλνοντας τις δικές τους ευχές και επιθυμίες στα παιδιά όλου του κόσμου, σε ειδική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην κατοικία του Πρέσβη της Ν. Αφρικής, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Λάμπρου Κανελλόπουλου.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξαν την εκδήλωση και συμμετείχαν με παιδιά, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, τα Παιδικά Χωριά SOS, το νηπιαγωγείο Tender Age, το σχολείο Muntin Nayon, το Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Κορίνθου και πολλά παιδιά εθελοντών και φίλων της UNICEF από σχολεία της Αθήνας.

Το «χαλί των 1.000 ευχών» που βρίσκεται καθ’ οδόν για την Αθήνα αφού συμπληρωθεί με τα έργα των ελληνόπουλων θα τοποθετηθεί κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article334.html