Τα συμπτώματα για άμεση θεραπεία με διακοπές!


Ημερομηνία Τρίτη, 30 Ιούλ 2013 @ 15:20
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiSΝιώθεις πως ζεις σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε ένα Μάτριξ, όλα τα κάνεις από τύχη ή σύμπτωση; Μάλλον χρειάζεσαι διακοπές. Όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, το μυαλό σου χάνεται, κοιτάς στο υπερπέραν και σκέφτεσαι σφηνάκια με την παρέα σου στο beach bar ή ούζα κάτω από πλάτανο, στην πλατεία του χωριού σου. Αυτά, είναι τα πιο... νορμάλ. Μήπως κάνεις κι άλλα;
Βγάζεις από την κατσαρόλα το φαγητό, το βάζεις στο τηγάνι και το παρατάς επάνω στον πάγκο της κουζίνας, πιθανώς επειδή περιμένεις να ζεσταθεί μόνο του, εξ ιδίας βουλήσεως. Σηκώνεσαι, επειδή συνεχίζεις να πεινάς, αντιλαμβάνεσαι τι έχει συμβεί -τι (δεν) έχεις κάνει, για την ακρίβεια- και βρίζεις χυδαία το τηγάνι, λες και θα έπρεπε να πάρει πρωτοβουλία και να σκαρφαλώσει μόνο του στην κεραμική εστία.
Λεπτομέρεια: Όντως πιστεύεις ότι πρέπει να εφευρεθεί «ο έξυπνος μουσακάς της μάνας» που θα ζεσταίνεται μόνος του, όταν πεινάς.

Σταματάς για να πάρεις καφέ. Στην επιστροφή, τον ακουμπάς επάνω στον ουρανό του αυτοκινήτου σου, ψάχνεις να βρεις τα κλειδιά -ενώ ήδη τα κρατάς στο χέρι- μπαίνεις μέσα και ξεκινάς. Βλέπεις ότι αυτός που είναι από πίσω σου, σου κάνει σινιάλο με τους προβολείς, δεν καταλαβαίνεις τι θέλει να σου πει, εκνευρίζεσαι και αρχίζεις να τον βρίζεις. Δευτερόλεπτα μετά, ακούς τον μοτοσικλετιστή που ήθελε να σε προσπεράσει, να σε βρίζει λες και είσαι διαιτητής ποδοσφαίρου στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ναι. Τον καφέ δεν τον πήρες ποτέ από τον ουρανό του αυτοκινήτου και προσγειώθηκε μπροστά από τη μοτοσικλέτα του τύπου, κάνοντάς τον χάλια. Γκολ.
Λεπτομέρεια: Τα κλειδιά του αυτοκινήτου τα βρήκες -από σύμπτωση- το πρωί μέσα στο ψυγείο, δίπλα στην πάριζα.

Προτού φύγεις από το σπίτι το πρωί, έκανες μπάνιο, μπας και ξυπνήσεις – τελικά δεν έπιασε, το ίδιο «ζόμπι» παραμένεις.
Λεπτομέρεια: Λούστηκες με το αφρόλουτρο, έπλυνες το σώμα σου με το σαμπουάν -και έβαλες και conditioner, πάντα στο κορμί σου- ενώ το πρόσωπό σου το καθάρισες με οδοντόκρεμα.

Μέσα στο αυτοκίνητο -και ενώ φτάνεις στη δουλειά- θυμάσαι ότι, τελικά, δεν έσβησες ποτέ τον θερμοσίφωνα και ότι πάλι από τις ειδήσεις θα μάθεις ότι ανατινάχτηκε το σπίτι σου.
Λεπτομέρεια: Εδώ και έναν χρόνο έχεις βάλει ηλιακό.

Ξυπνάς το πρωί και αρχίζεις ήδη να μηχανεύεσαι τρόπους για να κάνεις μια μεγαλοπρεπέστατη κοπάνα από τη δουλειά. Μπροστά στον καθρέπτη αρχίζεις να υποδύεσαι σε ύφος και φωνή τον άρρωστο, εκείνον που πρέπει να περάσει από την Εφορία για μια εκκρεμή υπόθεση, που του χάλασε το αυτοκίνητο, που έχει τη γιαγιά άρρωστη κ.λπ.
Λεπτομέρεια: Έχεις απολυθεί εδώ και δύο μήνες.

Κατά τη διάρκεια που δουλεύεις, σου σκάει φλασιά και δεν θυμάσαι πού έχεις παρκάρει, ενώ ο κρύος ιδρώτας χαρακώνει το πρόσωπό σου. Να είναι στο από πάνω στενό το αυτοκίνητο ή στη γωνία; Πού το άφησες, Θεέ σου; Το σκέφτεσαι διαρκώς και γίνεσαι μούσκεμα από τον ιδρώτα, ενώ δεν μπορείς να το μοιραστείς και με κανέναν συνάδελφο - ήδη σε στραβοκοιτάνε επειδή έβαλες τον πάκο με τις φωτοτυπίες μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων και έψαχνε να τον βρει όλη η εταιρία. Τελικά ηρεμείς, θυμάσαι ότι σήμερα πήγες στη δουλειά με το Μετρό.
Λεπτομέρεια: Έχεις καταθέσει τις πινακίδες του αυτοκινήτου σου από την αρχή του χρόνου.

Γυρίζεις κάποια στιγμή στο σπίτι και επειδή έχεις χαλαρώσει, δε σε βλέπει κανείς, και κάνεις τα χειρότερα. Θες να πάρεις τηλέφωνο φίλο/φίλη σου και παίρνεις τον εαυτό σου, επί τρεις συνεχόμενες φορές, κατά τις οποίες κάνεις, δια στόματός σου, downloading εδάφια από την Παλαιά Διαθήκη. Στο μεταξύ, από το σταθερό σου παίρνεις πάντα 9 ή 0 για να βγάλεις γραμμή, όπως κάνεις το πρωί και στην εταιρία. Προσπαθείς να ανοίξεις την τηλεόραση πατώντας με πείσμα την αλατιέρα. Ψάχνεις τα γυαλιά ηλίου σου και τα έχεις στο κεφάλι. Βρίσκεις το σφουγγαράκι για τα πιάτα στην κατάψυξη. Το κουτάκι με την κανέλα, μέσα στα καλλυντικά σου. Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο και ξεχνάς γιατί ποιο λόγο μπήκες. Βγαίνεις. Μπαίνεις ξανά. Κοιτάς τριγύρω, μπας και θυμηθείς τι ήθελες να κάνεις. Τελικά, κατεβάζεις τα σκουπίδια - άσχετο.
Λεπτομέρεια: Φοράς ένα παπούτσι και μία παντόφλα. Και σε βλέπει ο γείτονάς σου.

Εντάξει, μη λέμε πολλά. Θες διακοπές...


Πηγή: Protagon.gr
Συντάκτης: Σπύρος ΣεραφείμΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3302.html