Η Ζαζί στο Μετρό, σινεμά στο κήπο του Νομισματικού Μουσείου


Ημερομηνία Πέμπτη, 18 Ιούλ 2013 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, μετά τη διακοπή της τιμητικής προβολής της ταινίας «Η Ζαζί στο Μετρό», του Λουί Μαλ που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Κυριακής, 14 Ιουλίου, ενόψει της εθνικής επετείου της Γαλλίας, ανακοινώνει την επανάληψή της στον ίδιο χώρο, το ειδυλλιακό καφέ του κήπου του Νομισματικού Μουσείου, για αυτήν την Κυριακή, 21 Ιουλίου και ώρα 21.00. Η είσοδος είναι δωρεάν.



Η επανάληψη της προβολής διοργανώνεται ως ελάχιστη αποζημίωση στην αφοσίωση των θεατών του Φεστιβάλ μας και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Νομισματικό Μουσείο και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και το TV5 Monde.

Όλες οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνονται με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ενώ η Fischer θα είναι και πάλι κοντά μας για να προσφέρει άφθονη, δροσερή μπύρα στους επισκέπτες.

Η ταινία: Η δεκάχρονη Ζαζί πηγαίνει στο Παρίσι για να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στο σπίτι του εκκεντρικού θείου της, προκειμένου η μητέρα της να βρει χρόνο για τον εραστή της. Μόνο που η ατίθαση πιτσιρίκα δεν έχει σκοπό να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Καθώς ξεφεύγει από την επιτήρηση του θείου Γκαμπριέλ, περιπλανιέται σε ένα θεότρελο Παρίσι γεμάτο παραδοξότητες, έχοντας ως μοναδική επιθυμία να μπει στο μετρό. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι το κρατούν κλειστό είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια.

Μία από τις πλέον ιδιαίτερες ταινίες στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη φιλμογραφία του Λουί Μαλ, «Η Ζαζί στο Μετρό» («Zazie dans le Métro», 1960) πατά στο ομώνυμο και εξαιρετικά δημοφιλές μυθιστόρημα του Ρεϊμόν Κενό. Αποτολμώντας αρκετές παρεμβάσεις σε ένα πρωτότυπο υλικό που οι περισσότεροι έσπευσαν να προεξοφλήσουν την αδυναμία μεταφοράς του στη μεγάλη οθόνη, ο Μαλ ζωντανεύει στο πανί μια μαγευτική ιστορία ενηλικίωσης, «υποχρεώνοντας» έναν από τους πρωτεργάτες της Νουβέλ Βαγκ, τον Φρανσουά Τριφό, να του εκφράσει γραπτώς τον ενθουσιασμό του.

Ανανεώνουμε, λοιπόν, το ραντεβού μας για να απολαύσετε μία από τις πιο ευφορικές στιγμές του Λουί Μαλ σε ένα φιλμ που κατάφερε με ευκολία να ξεχωρίσει από την επαναστατική και άκρως οργασμική γαλλική κινηματογραφία των ‘60s.

Δείτε εδώ στον χάρτη το Νοσμιματικό Μουσείο
Ταινία: Η Ζαζί στο Μετρό (Zazie dans le métro) (1960) του Λουί Μαλ


Η Ζαζί στο Μετρό - zazie dans le metro - trailer

Πού: Νομισματικό Μουσείο Αθηνών –Πανεπιστημίου 12
Πότε: Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013
Ώρα: 21.00
Είσοδος ελεύθερη



Ένα από τα πιο ξέφρενα πάρτυ του αθηναΐκού καλοκαιριού στο Άλσος Πετραλώνων

To 3o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, πιστό στο ραντεβού του για δωρεάν καλοκαιρινές προβολές στα πιο απροσδόκητα μέρη της πόλης, χάρισε πριν λίγες νύχτες μία ξεκαρδιστική βραδιά με την προβολή της ταινίας «Ένα Τρελό Θηριοτροφείο» στο Άλσος Πετραλώνων.

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας - προβολή στο Αλσος Πετραλώνων - γήπεδο μπάσκετΤο γήπεδο του μπάσκετ που φιλοξένησε την προβολή γέμισε από νωρίς με παρέες νέων αλλά και όχι μόνο, οι οποίοι δροσίζονταν με άφθονη δωρεάν μπύρα Fischer, ενώ η παρουσία ενός νεαρού ντυμένου με χλαμύδα και στεφάνι φύλλων ως φόρο τιμής στο θρυλικό πάρτυ της έξαλλης παρέας του Κολλεγίου, έδωσε ένα εορταστικό τόνο στην βραδιά.

Τα γέλια του κόσμου με τα ευφυολογήματα, το επαναστατικό πνεύμα, τη σκανδαλιστική ατμόσφαιρα και τις απίθανες φάρσες των πρωταγωνιστών αντηχούσαν στο Άλσος, καθ' όλη τη διάρκεια της προβολής.

Μία ακόμη πετυχημένη και ζωντανή κινηματογραφική βραδιά, ζωντάνεψε την πόλη με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το 3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας διοργανώνεται από το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας. Μείνετε συντονισμένοι στο www.aoaff.gr και στις σελίδες μας facebook/twitter για ανανεώσεις και έξτρα πληροφορίες.








Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3289.html