Athens World Music Festival - η μουσική των φτωχών της Ευρώπης


Ημερομηνία Δευτέρα, 15 Ιούλ 2013 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Φέτος, με τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο «P.I.I.G.S.», το Athens World Music Festival παρουσιάζει τον εξαιρετικό μουσικό πλούτο των 5 ευρωπαϊκών χωρών που στιγματίστηκαν τα τελευταία χρόνια για το δημοσιονομικό τους χρέος: της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας, της Ελλάδας και της Ισπανίας.



Στο φεστιβάλ P.I.I.G.S. θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν πως ο πολιτισμός και η μουσική τους είναι ένας σημαντικός πυλώνας, τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας μουσικής και πολιτιστικής παράδοσης.

Οι φετινές συμμετοχές είναι: από την Πορτογαλία οι Andre Maia Band και Cristina Branco, από την Ιταλία οι Encardia (φωτογραφία) και οι Nuova Compagnia di Canto Popolare, από την Ιρλανδία οι Realta και Altan, από την Ελλάδα η Κρίστη Στασινοπούλου, ο Στάθης Καλυβιώτης «Greekadelia» και η Μαριώ και από την Ισπανία οι Xarnege και Lenacay.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φετινού φεστιβάλ έχει αναλάβει ο διακεκριμένος Έλληνας μουσικός Μάριος Στρόφαλης.

Το “Athens World Music Festival”, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου, η Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, υπό τον ιδιαίτερο θεματικό τίτλο “P.I.I.G.S.”

Το Athens World Music Festival θα πλαισιώνεται και από μια σειρά σεμιναρίων και forums, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με την επίδειξη ενός εισιτηρίου του φεστιβάλ:

Τρίτη 16 Ιουλίου
«Το βιολί και οι αποχρώσεις του σε Ευρωπαϊκές παραδοσιακές μουσικές»
Εισηγητής: Kυριάκος Γκουβέντας (διεθνώς αναγνωρισμένος σολίστ του βιολιού). Ο βασιλιάς των οργάνων πρωτοστατεί στις μουσικές του κόσμου και ιδιαίτερα στις φολκ μουσικές όλης της Ευρώπης όπου η ποικιλία των αποχρώσεών του είναι εντυπωσιακή.

Τετάρτη 17 Ιουλίου
“Pizzica pizzica – ρυθμός, χορός και θεραπεία”
Εισηγητές : Eνκαρδία (μουσικοί, τραγουδιστές και χορευτές του Ελληνικού γκρουπ που έχει επικεντρωθεί στις μουσικές της κάτω Ιταλίας)
Η αρχέγονη σχέση του χορού pizzica pizzica με την θεραπεία από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης με ταυτόχρονη αναφορά στις χορευτικές φόρμες του σήμερα.

Πέμπτη 18 Ιουλίου
Forum με θέμα: «O μουσικός πλούτος του Ευρωπαϊκού νότου και η συμβολή του στην πρόοδο της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Συνοχής»
Εισηγητές : Μάριος Στρόφαλης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Athens World Music Festival),
Πάνος Χρυσοστόμου (Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Κόσμος 93.6) ,
Andre Maia (Πορτογάλος ηθοποιός και τραγουδιστής).
Τεχνόπολις, Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10) , Κεντρική Αυλή: Πειραιώς 100 , Γκάζι
Ώρα : 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 10€ ημερήσιο, 25€ πενθήμερο
Ώρα διεξαγωγής forum και σεμιναρίων: 13.00-14.00
Προπώληση εισιτηρίων: στα καταστήματα PUBLIC, Παπασωτηρίου, Seven Spots και στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων , Online: Viva.gr – τηλεφωνικά: 11876







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3280.html