Δεν δέχτηκε να κάνει brazilian αποτρίχωση και απολύθηκε!


Ημερομηνία Παρασκευή, 05 Ιούλ 2013 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΜία γυναίκα από την Πενσιλβανια στην Αμερική κινήθηκε δικαστικά κατά του κέντρου αισθητικής όπου είχε προσληφθεί, υποστηρίζοντας πως απολύθηκε επειδή δεν δέχθηκε να κάνει αποτρίχωση brazilian στο μπικίνι, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής της.


Στη μήνυση που υποβλήθηκε, η 35χρονη Jennifer Finley αναφέρει πως όταν εκπαιδευόταν μαζί με άλλες κοπέλες στο European Wax Center, τους είπαν πως θα έπρεπε να κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι η μία στην άλλη. Όταν η Finley αρνήθηκε, διώχθηκε.

Ο δικηγόρος της δήλωσε στη HuffPost πως Finley δε γνώριζε την προϋπόθεση αυτή μέχρι που της ζητήθηκε μια άλλη εκπαιδευόμενη να της κάνει αποτρίχωση στο μπικίνι.

«Είναι κάτι που δεν περιμένει κανείς να είναι στον έλεγχο του εργοδότη», τόνισε ο δικηγόρος. «Δεν μπορεί ο εργοδότης να περιμένει οι εργαζόμενες να εκτίθενται με αυτόν τον τρόπο στις συναδέλφους του ή να καλούνται να κάνουν κάτι τέτοιο η μία στην άλλη».

«Φυσικά είναι μέρος της δουλειάς τους αλλά όταν εμπλέκεις και συναδέλφους, τότε η δυναμική αλλά ζει», κατέληξε.

Η Finley δεν δέχθηκε το αίτημα του εργοδότης της λέγοντας πως είναι εξευτελιστικό, επώδυνο, τη φέρνει σε δύσκολη θέση και αποτελεί μια σαφή διάκριση αφού είναι κάτι που αφορά μόνο γυναίκες.

Το ίδιο άβολα ένιωσαν και αρκετοί συνάδελφοί της.


Πηγή: iKypros.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3271.html