Τόνι Μαυρίδης: είμαι ένας χαραμοφάης που έτρεχε πίσω από την Παπαρίζου


Ημερομηνία Τετάρτη, 03 Ιούλ 2013 @ 11:45
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiSΣε συνέντευξή του στην Εσπρέσσο ο Τόνι Μαυρίδης, επί χρόνια σύντροφος και συνεργάτης της Ελενας Παπαρίζου, μιλαει για όλους και για όλα. Μεταξύ των άλλων αναφέρεται και στην άποψη που υπήρχε διάχυτη για τον ρόλο του, όταν η καριέρα της Ελενας Παπαρίζου είχε απογειωθεί: "Ξέρεις, ο κόσμος μέχρι σήμερα πίστευε πως είμαι ένας χαραμοφάης που απλώς έτρεχε πίσω από την Ελενα" λέει χαρακτηριστικά ενώ, δίνει την δική του οπτική, προσπαθώντας να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.


«Ζούσα μόνο για να κάνω την Ελενα Παπαρίζου νούμερο ένα», εξομολογείται ο Τόνι Μαυρίδης. «Ξέρεις, ο κόσμος μέχρι σήμερα πίστευε πως είμαι ένας χαραμοφάης που απλώς έτρεχε πίσω από την Ελενα. Ο “φύλακας άγγελός της”, όπως έγραφαν τα περιοδικά. Βέβαια αυτό δεν είναι δουλειά», εξηγεί. Χαλαρός, ευδιάθετος και άνετος στη συζήτηση, ο γνωστός παραγωγός και μουσικός συνθέτης, αν και έχει γυρίσει πλέον σελίδα στη ζωή του, θυμάται όλα εκείνα που μπορεί να χάρισαν στο μουσικό στερέωμα μια εξαιρετική καλλιτέχνιδα, ήταν όμως η αιτία για να διαλύσουν τη σχέση τους. Η κατάθλιψη, οι ατέλειωτες ώρες στο στούντιο, η ερωτική σχέση που σταδιακά μετατράπηκε σε καθαρά επαγγελματική, αλλά και το όνειρο να συνεργαστεί ξανά στο μέλλον με την Ελενα είναι μερικά απ' αυτά που ο Τόνι Μαυρίδης εξομολογήθηκε στην «Espresso». Δηλώνει, επίσης, έτοιμος να παντρευτεί, αφού βλέπει στο πρόσωπο της Ευαγγελίας Καραμπατζάκη τη μητέρα των παιδιών του.

Το ραντεβού με τον Τόνι Μαυρίδη δόθηκε στο μουσικό του καταφύγιο, στο στούντιο. Εκεί όπου περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας γράφοντας μουσική. Αφορμή στάθηκε η επιτυχία που σημειώνει το τραγούδι που ερμηνεύει το νέο πουλέν του, η Ανδρομάχη, με τίτλο «Σε ευχαριστώ», ενώ αιτία για μια συνέντευξη βγαλμένη από το βάθος της καρδιάς του είναι η ανάγκη να συστηθεί εκ νέου.

- Τόνι, έχω την αίσθηση πως διανύεις μια από τις καλύτερες φάσεις της ζωής σου...
Ναι, όντως. Τους τελευταίους πέντε μήνες είμαι καλύτερα από ποτέ. Είμαι ερωτευμένος και γεμάτος ενέργεια να δημιουργήσω. Την ώρα εκείνη ένα πλατύ χαμόγελο διαγράφεται στο πρόσωπό του και ρουφάει μια γουλιά από τον κρύο καφέ που έχει πάντα δίπλα του.

- Τελικά ποια είναι η δουλειά σου;
Είσαι μάνατζερ, κάνεις παραγωγές, γράφεις μουσική; Τι από όλα; Πραγματικά, εκνευρίζομαι με αυτή την ερώτηση (γέλια). Ξέρεις, ο κόσμος μέχρι σήμερα πίστευε πως είμαι ένας χαραμοφάης που απλώς έτρεχε πίσω από την Ελενα. Ο «φύλακας άγγελός της», όπως έγραφαν τα περιοδικά. Βέβαια, αυτό δεν είναι δουλειά! Σε αυτό ίσως να φταίω και εγώ, γιατί ποτέ δεν επεδίωξα να βγω μπροστά. Αν κοιτάξεις στους τοίχους γύρω σου, θα δεις ένα σωρό χρυσούς δίσκους. Προφανώς η εταιρεία μού τους έδωσε επειδή δούλεψα σκληρά για αυτούς. Ναι, γράφω και μουσική, αλλά αν με ρωτήσεις μέχρι και πριν από λίγα χρόνια για τη δουλειά μου, θα σου πω πως η δουλειά μου και ο στόχος μου ήταν να κάνω την Ελενα «Νούμερο 1» και τελικά τα κατάφερα.

-Σου πήρε καιρό να σταθείς στα πόδια σου;
Οχι. Μετά τον χωρισμό μου έπρεπε να δουλέψω με άλλον καλλιτέχνη. Δημιούργησα το νέο μου στούντιο πολύ γρήγορα. Μέχρι τότε δούλευα στο στούντιο που είχαμε σπίτι. Το πρώτο τραγούδι το έδωσα στον Πάνο Κιάμο και από τότε δουλεύω με πολλούς άλλους τραγουδιστές και κυρίως νέα παιδιά, όπως είναι η Ανδρομάχη, την οποία πιστεύω πολύ. Ξέρεις το όνομά μου ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ελενα. Οι καλλιτέχνες δεν με πλησίαζαν να μου ζητήσουν τραγούδι, αλλά για να είμαι δίκαιος, ούτε εμένα με ενδιέφερε να γράψω για άλλους, χωρίς να σημαίνει πως αν είχα την πρόταση δεν θα το έκανα.

- Με την Ελενα θα συνεργαζόσουν πάλι;
Τώρα όχι. Σε τρία χρόνια από τώρα όμως ναι. Θέλω να δω πώς θα τα πάει και με άλλους συνεργάτες.

- Παρακολουθείς την πορεία της;
Οχι, δεν προλαβαίνω. Εχω σταματήσει να την παρακολουθώ από το 2008 και μετά. Είχα περάσει μια μεγάλη περίοδο κατάθλιψης. Ετσι πήρα και τα περιττά κιλά. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ όλο αυτό που συνέβαινε με τη showbiz. Για ένα μεγάλο διάστημα δεν είχα ζωή. Το μόνο που έκανα ήταν να γράφω μουσική. Μου είχε γίνει τόσο έμμονη ιδέα το να φτάσει η Ελενα στην κορυφή που δεν υπήρχε τίποτα άλλο. Φαντάσου πως ζούσα μόνο μέσα στο στούντιο και μου έφερνε εκεί η Ελενα ένα πιάτο φαγητό.

Ο Τονι Μαυριδης στο στούντιο όπου δουλεύει και περνά πολλές ώρες της μέρας του


- Πώς το ξεπέρασες;
Δύσκολα και με τη βοήθεια ειδικού. Μου συνέστησε να χαλαρώσω τους ρυθμούς μου, να αποβάλλω το άγχος και να τρώω ό,τι θέλω χωρίς να πιέζομαι. Ετσι πήρα τα κιλά. Ημουν πολύ fit πριν. Πραγματικά, είναι σαν να παλεύεις με ένα τέρας. Εκτιμώ πολύ, θέλω να σου πω, τον κύριο Μαλέλη που έγραψε την εμπειρία του σε βιβλίο.

- Αυτό στάθηκε αιτία να χωρίσετε;
Θα σου πω μόνο πως για περίπου πέντε χρόνια μόνο δουλεύαμε. Είχαμε πάει διακοπές μόνο δύο μέρες. Οταν όλη σου η ζωή γίνεται δουλειά, καταλαβαίνεις. Μετά ήρθε και η κατάθλιψη... Η Ελενα το άντεξε για ένα χρόνο, μετά όταν άρχισα να συνέρχομαι, νομίζω πως το μετέδιδα...

- Τελικά πώς χωρίσατε;
Η απόφαση ήταν από κοινού. Δεν έπαθα ερωτική απογοήτευση, απλώς έχασα τη συνήθειά μου. Οταν ξύπνησα μόνος στο σπίτι σκέφτηκα: «Και τώρα»; Μεγάλο πράγμα η συνήθεια. Αυτός ήταν και ο λόγος που έβγαινα έξω συχνά-πυκνά, αλλά να σου πω κάτι; Τώρα που το φιλοσοφώ, γιατί πλέον φιλοσοφώ πολλές ώρες και αναλύω το τι συμβαίνει, έτσι έπρεπε να γίνει. Αργησα να ωριμάσω, είναι η αλήθεια. Πάντα φερόμουν σαν παιδί. Δεν με ενδιέφερε τίποτα εκτός από τη δουλειά μου και όλη αυτή η διαδικασία με προετοίμασε για τη νέα μου σχέση.

- Αλήθεια, πώς σου φαίνεται που η Ελενα έχει προχωρήσει στη ζωή της;
Πώς να μου φανεί; Χαίρομαι πολύ. Τι είμαι; Η Χατζίδου να της εύχομαι «Χειρότερα να είναι η κάθε σου ημέρα»; Αλίμονο. Περάσαμε μαζί τόσα, ο καθένας μας έχει κάνει βήματα μπροστά. Ο κύκλος μου με την Ελενα έχει κλείσει».

- Την Ανδρομάχη πώς την ανακάλυψες;
Μέσω ενός κοινού γνωστού που μου την έφερε στο στούντιο. Μου άρεσε το στιλ της. Μου άρεσε που ήρθε απλή, με τις φόρμες της, και ένιωσα πως έχει όρεξη για δουλειά. Οταν άκουσα και τη φωνή της αποφάσισα να την εμπιστευτώ και να την αναλάβω. Το κομμάτι που διαλέξαμε, το «Σε ευχαριστώ», της ταιριάζει απόλυτα. Η μουσική που της έγραψα παντρεύει την παράδοση με το pop. Eίναι πολύ καινούργιο είδος για την Ελλάδα, αλλά ήδη πάει πάρα πολύ καλά.

Ο Τόνυ Μαυρίδης με την νέα τραγουδίστρια Ανδρομάχη

- Εχεις αναλάβει να την κάνεις νούμερο 1;
Δεν είμαι μάνατζέρ της. Ούτε θέλω να μπω πάλι σε αυτό το μονοπάτι. Το έκανα μία φορά, αλλά σαφώς θέλω να πάει πολύ καλά. Είμαι άνθρωπος που δεν πιστεύει πως υπάρχει νούμερο 2. Ή πρώτος ή τίποτα. Ετσι είμαι.

- Τι έχεις στα σκαριά αυτό τον καιρό;
Εχω δώσει ήδη τρία κομμάτια στον Πάνο Κιάμο. Ετοιμάζω μια πολύ δυνατή συνεργασία, την οποία δεν θέλω να προδώσω ακόμη, και ασχολούμαι με πολλά νέα παιδιά. Πιστεύω στους νέους, αλλά για να είμαι ειλικρινής, με έχει κουράσει αυτό το μπλέξιμο του hip-hop με το λαϊκό. Ηταν πολύ ωραίο, αλλά νιώθω πως πρέπει να δώσουμε κάτι καινούργιο.

- Πιστεύεις στη λαϊκή μουσική;
Εννοείται. Οι Ελληνες είμαστε αισθηματίες. Τον θέλουμε τον πόνο. Ολοι κρύβουμε μέσα μας έναν μικρό... σκύλο. Οποιον και να βάλεις να ακούσει μπουζούκι κάτι θα πάθει. Είναι στο DNA μας.

- Το φαινόμενο Παντελίδης πώς σου φαίνεται;
Είμαι μεγάλος fan του και θέλω να το γράψεις με μεγάλα γράμματα αυτό. Γράφει μουσική όπως θα έγραφα εγώ. Μου αρέσει πολύ και μπράβο του, ειλικρινά. [Με τη γυναίκα της ζωής του, Ευαγγελία.]

- Αλήθεια, πώς ήρθε η νέα γυναίκα στη ζωή σου;
Εντελώς ξαφνικά. Κεραυνοβόλα! Τη γνώρισα σε ένα μαγαζί στη Χαλκιδική. Μόλις την είδα μου άρεσε πολύ. Η Ευαγγελία μού άλλαξε τη ζωή και με βοήθησε πολύ. Αν και αυτή δεν με είδε σοβαρά από την αρχή. Με αντιμετώπισε κυρίως φιλικά και ήθελε να με βοηθήσει. Στη συνέχεια δεθήκαμε πολύ. Είμαστε σχεδόν ένα χρόνο μαζί.

- Είσαι έτοιμος να παντρευτείς;
Γιατί όχι; Οταν έρθει η στιγμή. Αλλά σίγουρα δεν θα το κάνω τυπικά. Δεν είμαι από αυτούς που θα πέσουν στα γόνατα με μονόπετρο. Μπορεί να πάρω την Ευαγγελία ξαφνικά και να παντρευτούμε. Η Ευαγγελία είναι η γυναίκα με την οποία θα μπορούσα να κάνω παιδιά. Είμαι σίγουρος πως θα γίνει καλή μαμά.


Συντάκτης: Ανθή Βουλγαρη
Πηγή: EspressoNews.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3264.html