Η τρέλα πάει στα ψηλά ..και στους γερανούς!


Ημερομηνία Παρασκευή, 07 Ιούν 2013 @ 17:10
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Δείτε το τελευταίο επίτευγμα του ριψοκίνδυνου James Kingston που σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός γερανού στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας και... στη συνέχεια αιωρήθηκε κάνοντας "μονόζυγο" στο κενό από ύψος 100 μέτρων (330 πόδια).



Όταν ρώτησαν τον πρωταγωνιστή του βίντεο γιατί ανέβηκε στον πανύψηλο γερανό ρισκάροντας τη ζωή του, εκείνος απάντησε: «Δεν πήγα εκεί ψηλά για να πεθάνω. Πήγα για να ζήσω». Ο 22χρονος James Kingston που φαίνεται να σκαρφαλώνει χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας, έχει μαζέψει ήδη περισσότερα από μισό εκατομύριο views στο YouTube όπου το ανέβασε και το νούμερο αυξάνεται. Πολλοί μάλιστα αναρωτιούνται με την προβολή που έχει, μήπως βρεθούν μιμητές που θα θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Πολλοί οργανισμοί ασφάλειας και υγείας πάντως βιάστηκαν να καταδικάσουν την πράξη του.

Ο ίδιος ο James Kingston δηλώνει "επαγγελματίας freerunner" που γνωρίζει τις σωματικές του δυνατότητες και έχει εκπαιδευτεί σκληρά και για χρόνια. Χρησιμοποιήσε μια GoPro Cam για να αποθανατήσει το ιλλιγιώδες εγχείρημά του και όντως οι λήψεις ζαλίζουν τον θεατή. Βέβαια, στην σκηνή του μονόζυγου, φαίνεται να υπάρχει και δεύτερη κάμερα (και άρα και άτομο αντίστοιχα) που τον τραβά (ενώ στα πλάνα δεν φαίνεται η κάμερα που θα έπρεπε να βρίσκεται κανονικά στο μέτωπό του), αλλά ας μην το κάνουμε θέμα..

Δείτε κι εσείς το βίντεο που κόβει την ανάσα:




Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που έχει κάνει κάτι τέτοιο.. Ειδικά με γερανούς, έχει ..προϊστορία! Ενα μήνα περίπου νωρίτερα (τέλη Απριλίου 2013) είχε ανεβάσει άλλο ένα video όπου εικονίζεται με τον ίδιο τρόπο να ανεβαίνει σε εναν γερανό στο Los Angeles, αλλά όμως νύχτα. Παρότι το σκοτάδι είναι έντονο, και πάλι η θέα δημιουργεί ταχυκαρδίες. Αυτό δεν είχε την ίδια τύχη από τους ..δημοσιογράφους και τα μέσα (ακόμα τουλάχιστον) οπότε τα views ειμαι (ακόμα) μερικές δεκάδες χιλιάδες (30.000 όταν γράφαμε αυτές τις γραμμές).





Και για το τέλος σας έχουμε άλλο ένα, στο ίδιο περίπου μοτίβο, αλλά όχι με σκαρφάλωμα σε γερανούς αλλά σε περβάζια (ψηλών) κτιρίων και ταράτσες, στο Σαουθάμπτον της Μεγαλης Βρετανίας, όπου ζει κι ο ίδιος!




Αν θέλετε να επισκεφτείτε και μόνοι σας το κανάλι του στο YouTube θα το βρείτε εδώ: James Kingston - UK - YouTube channel.









Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3230.html