Τι καινούργιο φέρνει το XBox One;


Ημερομηνία Τρίτη, 28 Μάι 2013 @ 04:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



«Το Xbox One είναι σχεδιασμένο να προσφέρει μια ολοκληρωμένη νέα γενιά δημοφιλών blockbuster παιχνιδιών, τηλεοπτικών προγραμμάτων και ψυχαγωγίας, σε μία πανίσχυρη συσκευή “όλα σε ένα”. Η μοναδική, σύγχρονη αρχιτεκτονική μας φέρνει την απλότητα στο σπίτι και, για πρώτη φορά, τη δυνατότητα άμεσης εναλλαγής μεταξύ παιχνιδιών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων». Με αυτά τα λόγια, ο Don Mattrick, πρόεδρος του Interactive Entertainment Business της Microsoft, θέλησε να περιγράψει νέο Xbox, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του χρόνου με το εμπορικό όνομα Xbox One.



Τη διαφορά, πάντως, καλείται να κάνει το πλήρως ανασχεδιασμένο 1080p Kinect, το σύστημα με τις κάμερες και τους αισθητήρες που αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη, “ακούει” τις φωνητικές του εντολές και τον αναγνωρίζει. Σύμφωνα με τη Microsoft, το νέο Kinect “είναι περισσότερο ακριβές, παρέχει καλύτερη ανταπόκριση και είναι περισσότερο ευαίσθητο. Η οπτική, κινητική και φωνητική τεχνολογία του επιτρέπει πρόσβαση στα παιχνίδια και το περιεχόμενο ψυχαγωγίας όπως ποτέ στο παρελθόν, επεκτείνοντας εντυπωσιακά το οπτικό πεδίο και την πιστότητά του.

Λειτουργεί σε σχεδόν οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, αναγνωρίζει τον ακριβή έλεγχο κινήσεων από ελάχιστες περιστροφές του καρπού και διαχωρίζει τη δική φωνή του χρήστη ακόμα και σε ένα θορυβώδες δωμάτιο, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας απομόνωσης φωνής”.

Μεταξύ των νέων δυνατοτήτων του Xbox ξεχωρίζει η λειτουργία Snap, η οποία επιτρέπει την παράλληλη εκτέλεση δυο εφαρμογών σε δυο ξεχωριστά παράθυρα. Ετσι, θα μπορείτε να μεταβείτε σε μια gaming αναμέτρηση πολλαπλών παικτών, ενώ παράλληλα στο άλλο παράθυρο θα συνεχίζετε να προβάλετε μια ταινία ή να συζητήσετε με τους φίλους σας στο Skype καθώς παρακολουθείτε τηλεόραση ζωντανά - η λειτουργία τηλεόρασης (Live TV) θα απαιτεί τη σύνδεση υποστηριζόμενου ψηφιακού δέκτη μέσω HDMI.

Ακόμη, το Xbox controller έχει ανανεωθεί με περισσότερες από 40 τεχνικές και σχεδιαστικές καινοτομίες. Επίσης, η ακρίβεια και ο έλεγχος έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά με όλους τους νέους δονούμενους ενεργοποιητές ωθήσεων. Το ασύρματο χειριστήριο του Xbox One είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε συγχρονισμό με το νέο Kinect, επιτρέποντας και στα δύο να συνδεθούν αυτόματα, ώστε να δημιουργούν απρόσκοπτο συγχρονισμό μεταξύ των παικτών.

Μεταξύ των εκπλήξεων κατά την παρουσίαση της νέας παιχνιδοκονσόλας από τη Microsoft, ήταν και η ανακοίνωση ότι ο διάσημος, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς Halo - από τη best seller σειρά παιχνιδιών - με διαδραστικό περιεχόμενο αποκλειστικά για το Xbox One.

Σχετικά άρθρα:
Ο διάδοχος του XBox 360 είναι εδώ!

Πηγή; Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3208.html