Κατσίκες αντί για χορτοκοπτικά στο αεροδρόμιο!


Ημερομηνία Τρίτη, 14 Μάι 2013 @ 18:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΣτην «πρόσληψη» ενός κοπαδιού αποτελούμενου από 25 κατσίκες, πρόκειται να προχωρήσει η διοίκηση του διεθνούς αερολιμένα του Σικάγο O’Hare. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για την περιστολή των δαπανών, ενώ παράλληλα προάγει και την οικολογική συνείδηση.


Οι κατσίκες με εργοδηγό τον βοσκό τους θα ξεκινήσουν τις εργασίες στις αρχές Ιουνίου, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους o Gregg Cunningham, εκπρόσωπος του τμήματος πολιτικής αεροπορίας του Σικάγο, διευκρινίζοντας ότι το «πρόγραμμα διαχείρισης βλάστησης μέσω βιώσιμης βόσκησης» είναι διετές και περιλαμβάνεται σε σύμβαση έργου 100.000 δολαρίων που είχε συνάψει το αεροδρόμιο με την εταιρεία Central Commissary Holdings, η οποία διαχειρίζεται εστιατόρια και κοπάδια κατσικιών.

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι τα ζώα θα μπορούν να καθαρίζουν 23 στρέματα αγριόχορτων κάθε μέρα. Οι κατσίκες θα επιστρατευθούν σε περίπου έναν μήνα για να αρχίσουν να καταβροχθίζουν τα συνολικά 120 στρέμματα, ενώ θα προσανατολιστούν κυρίως σε περιοχές που είναι δύσβατες για μηχανήματα και όπου υπάρχει πυκνή θαμνώδης βλάστηση.

Κατσίκες έτοιμες για το καθήκον!

Οι βιολογικοί καθαριστές έχει προβλεφθεί να κρατηθούν μακριά από τους αεροδιαδρόμους με ειδική περίφραξη ενώ σε γενικές γραμμές η βόσκηση θα περιοριστεί σε πιο απόμερα σημεία για να αποφευχθεί η επαφή με τους ταξιδιώτες. Τη νύχτα θα αποσύρονται σε ρυμουλκούμενο «μαντριά» που έχουν ήδη μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Για όλα αυτά βέβαια χρειάζεται και ..έμπειρο προσωπικό.. Ετσι, μαζί με τις κατσίκες θα προσληφθούν και βοσκοί που θα τις διαχειρίζονται ώστε ένας βοσκός θα βρίσκεται πάντα παρών σε περίπτωση που οι κατσίκες ξεφύγουν και διαλύσουν το σύμπαν ή αρχίσουν να τρέχουν εδώ και εκεί και βρεθούν μπροστά σε κανένα αεροπλάνο, ενώ ο κάθε τσοπάνης θα πάρει 20.000 δολάρια για συμβόλαιο δύο ετών.

H είδηση, όπως παρουσιάστηκε από το CNN

Στην πόλη του Σικάγο οι κάτοικοι είναι όχι απλά θετικοί αλλά και περήφανοι για τη συμφωνία καθώς τελικά το όλο εγχείρημα θα τους κοστίσει πολύ φθηνότερα απ ' ότι τα μηχανήματα.


Πηγή: Τα ΝΕΑ, skai.gr, tromaktiko

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3176.html