Δήλωση από εταιρία ρούχων: οι χοντρoί και άσχημοι δεν είναι cool..


Ημερομηνία Δευτέρα, 13 Μάι 2013 @ 20:20
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΚαθημερινά όλοι μας, ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την περιθωριοποίηση, προφανώς σε πιο ήπιες μορφές, οι οποίες βέβαια, μπορεί να μην οδηγούν σε βίαιες συμπεριφορές αλλά αποτελούν σημεία των καιρών μας και κατά συνέπεια προβληματίζουν! Και σε αυτό το ύφος ήταν οι επίσημη ανακοίνωση με τις δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας Abercrombie and Fitch (φωτο) για "κουλ και λιγότερο κουλ παιδιά, στα οποία δεν απευθυνόμαστε" που πραγματικά προκαλεί..Το πιο πρόσφατο παράδειγμα, είναι οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της διάσημης εταιρείας Abercrombie and Fitch, Michael Jeffries (ο οποίος σημειωτέον δεν ειναι και ο πιο όμορφος άνθρωπος του κόσμου), oι οποίες προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα ανθρώπων, όχι μόνο για το προκλητικό τους ύφος, αλλά κυρίως επειδή όλοι μας βαθιά μέσα μας πιστεύουμε, δυστυχώς, ότι τα λεγόμενά του βασίζονται στην πραγματικότητα!

Στην ερώτηση λοιπόν, γιατί δεν φτιάχνουν ρούχα σε μεγαλύτερα νούμερα, ώστε να μπορούν να ψωνίζουν και πιο παχουλοί πελάτες, απάντησε: «Σε κάθε σχολείο υπάρχουν τα δημοφιλή παιδιά και αυτά που δεν είναι και τόσο. Εμείς λοιπόν απευθυνόμαστε στα κουλ παιδιά και σε αυτά που έχουν πολλούς φίλους και ωραία εμφάνιση. Αρκετός κόσμος δεν ταιριάζει με τα ρούχα μας, κι έτσι πρέπει να είναι! Κάνουμε διακρίσεις; Οπωσδήποτε! Για το λόγο αυτό στα καταστήματά μας εργάζονται μόνο εμφανίσιμοι άνθρωποι, ώστε να προσελκύουν επίσης εμφανίσιμους ανθρώπους. Απευθυνόμαστε μόνο σε κουλ και όμορφους ανθρώπους και δεν κάνουμε καμία εξαίρεση σε αυτό»!

Ενα τυπικό δείγμα του αγοραστικού κοινού της εταιρίας

Σίγουρα ειλικρινής και σίγουρα κάπως προκλητικός. Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι δεν έχουμε ακόμα καταλάβει από πότε το να κάνεις διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους ανάλογα με τα κιλά και την εμφάνισή τους, είναι κουλ, αλλά μάλλον δύσκολα θα τους αλλάξει κανείς την άποψη αυτή. Ευτυχώς που δεν ισχύει κάτι τέτοιο στη χώρα μας...

Πηγή: www.queen.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3172.html