Ξαναρχίζουν οι Αναγνώσεις στο Εθνικό Θέατρο


Ημερομηνία Δευτέρα, 13 Μάι 2013 @ 16:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Ενας καταραμένος λαϊκός συνθέτης, ένα τοπίο γεμάτο σπασμένα αγάλματα, ένα δέντρο, η έκρηξη μιας εντεκάχρονης στην καρδιά της χούντας, μια παράξενη αποκλειστική νοσοκόμα, η αναγνωρίσιμη «οικεία παθογένεια» του νεοελληνικού βίου και η «ρημαγμένη Μνήμη» θα είναι τα κεντρικά θέματα των έργων που θα παρουσιαστούν με τη μορφή θεατρικού αναλογίου στο Εθνικό Θέατρο, από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.


Για έκτη χρονιά, οι «Αναγνώσεις», ο επιτυχημένος θεσμός του Εθνικού Θεάτρου, συνεχίζει να υποστηρίζει και να προβάλλει τη σύγχρονη δραματουργία. Φέτος, επτά έργα ελλήνων συγγραφέων παρουσιάζονται σε μορφή αναλογίου δίνοντας βήμα για μία ακόμα φορά στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία με τη συμμετοχή καταξιωμένων αλλά και νέων ταλαντούχων καλλιτεχνών.

Όλα αυτά τα έργα, με τη Ναταλία Δραγούμη, τον Γιώργο Νινιό και τον Στράτο Τζώρτζογλου ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, σκηνοθετημένα με τη μορφή θεατρικού αναλογίου, θα παρουσιαστούν, σε επιμέλεια της θεατρολόγου Σίσσυς Παπαθανασίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κτιρίου Τσίλερ, και με γενική είσοδο 5 ευρώ.


Τα νέα και άπαιχτα έργα
«Το Δέντρο» της Μαρίας Λαϊνά ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Χρύσας Καψούλη με πρωταγωνιστές τους Βασίλη Βασιλάκη και Στράτο Τζώρτζογλου (15/5), «Το μάτι της τίγρης» της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Σοφίας Διονυσοπούλου παρουσιάζει, μέσα από θρύλους και ιστορίες, την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων με πρωταγωνίστριες την Μαρία Γουλά και Ναταλία Δραγούμη (16/5), ενώ «Η μικρή μας χώρα» του Ζαφείρη Βάλβη σε σκηνοθεσία της Ζωρζίνας Τζουμάκα έχει πρωταγωνιστές τους Τάσο Αντωνίου και Λεωνίδα Καλφαγιάννη (17/5).

Το «Ζεϊμπέκικο» της Λείας Βιτάλη σε σκηνοθεσία του Φώτη Μακρή ,με τους Γιώργο Νινιό, Στέλλα Κρούσκα και Μαρία Κατσούλη, παρουσιάζει ένα λαϊκό συνθέτη που θυμίζει έντονα τον Άκη Πάνου (17/5), στο «Αποκλειστικά δική σας» του Μιχαήλ Άνθη στη σκηνοθεσία της Esther Andre Gonzalez, με πρωταγωνιστές την Κωνσταντίνα Τακάλου και τον συγγραφέα, μια αποκλειστική νοσοκόμα, αναλαμβάνει πάσης φύσεως ασθενείς (18/5).

Τέλος, «Η Φανερωμένη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου, με την Μαρία Ζορμπά, παρουσιάζει ένα κορίτσι, ούτε παιδί ούτε έφηβη , που ζει την ορμονική του έκρηξη στην καρδιά της χούντας (18/5) και στην «Εκκρεμότητα» του Τσιμάρα Τζανάτουστη σε σκηνοθεσία του Βασίλη Νούλα από την ομάδα Melancholia, οι ήρωες επιχειρούν να χωρέσουν την ύπαρξη τους και να αντέξουν το βάρος μιας βίαιης πραγματικότητας (19/5).


Πηγή: Ναυτεμπορική






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3171.html