Η Γιορτή των Μουσείων στις 18 Μαίου


Ημερομηνία Δευτέρα, 13 Μάι 2013 @ 05:20
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΣειρά εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες ετοιμάζουν τα μουσεία της χώρας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Μάη από το ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων). Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία (μνήμη και δημιουργικότητα) = Κοινωνική αλλαγή».


Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου ( ΒΜΦ) στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, επί της οδού Πειραιώς, που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Γενάρη, θα έχει ελεύθερη είσοδο την Κυριακή 12/5, ενώ, για πρώτη φορά ανοίγει για το κοινό το κτίριο του Νέου Υδαταερίου (Πύργος). Θα είναι προσβάσιμο μέχρι το ανώτερό του επίπεδο προκειμένου να απολαύσουν οι επισκέπτες τη μοναδική θέα του εργοστασίου και της πόλης μέχρι την ώρα της δύσης του ήλιου. Θα πραγματοποιηθούν δυο αναβάσεις, στις 10 π.μ. και στις 7 μ.μ. Το Νέο Υδαταέριο κατασκευάστηκε το 1955, έχει χαρακτηριστεί ιστορικά διατηρητέο κτίριο και διατηρεί ακέραιο στο σύνολό του το μηχανολογικό εξοπλισμό. Εχει ύψος 30 μ. περίπου και χωρίζεται σε πέντε ορόφους. Στο ισόγειο υπάρχει μια αίθουσα προβολών, χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το πωλητήριο του μουσείου που είναι προσβάσιμα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το ΒΜΦ θα οργανώσει και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι αρχαιολόγοι του Βυζαντινού Μουσείου της Αθήνας θα πραγματοποιούν ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές προτείνοντας στο κοινό να ακολουθήσει τις εξής πέντε θεματικές διαδρομές: «Από το μνημείο στο μουσείο - Τρία μνημεία αφηγούνται την ιστορία τους», «Μικρά Ασία - Η καρδιά του Βυζαντίου», «Γυναικεία διαδρομή», «Ψηφιδωτά: Από την ανασκαφή στο μουσείο», «Η πρόσληψη του Βυζαντίου στη νεότερη εποχή». Η συμμετοχή στις ξεναγήσεις και στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν.

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα έχει διευρυμένο ωράριο το Σάββατο 18/5 από 10 π.μ. - 10 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Πηγή: Ριζοσπάστης


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3169.html