Στον ..αέρα το νέο site του Αερολιμένα Αθηνών


Ημερομηνία Τετάρτη, 08 Μάι 2013 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Δεν έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες που το Ελ. Βενιζέλος μας απασχόλησε λόγω της ανακοίνωσης από τη Hochtief Airport για την πώληση σε Καναδικό fund (και) του 26% του Αεροδρομίου Αθηνών, ως μερος του πακέτου μετοχών που έχει σε διάφορα αεροδρόμια ανα τον κόσμο. Σήμερα λοιπόν, βγήκε στον ..αέρα, το νέο πρωτοποριακό site του Αεροδρομιου Ελευθέριος Βενιζέλος που όπως φαίνεται δουλευόταν καιρό, και ενσωματώνει με την πρώτη ματιά αρκετά καινοτόμα στοιχεία.. Αυτά που βλέπουμε με πρώτη ματιά και πρώτοι σας παρουσιάζουμε: Σε πιο σκούρους τόνους (σε αντίθεση με το ασπρο-γάλαζιο-κίτρινο των τελευταίων χρόνων) και με 2 βασικές ενότητες: για τον επισκέπτη & ταξιδιώτη, και την εταιρική ταυτότητα και επιχειρηματική λειτουργία του αεροδρομίου.


Πέρα λοιπόν από τα στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζει ένας επιβάτης ή επισκέπτης του αεροδρομίου (πτήσεις, πρόσβαση, πάρκινγκ, καταστήματα, κλπ), θα βρεί κανείς στοιχεία για την εταιρία, το επιχειρείν, τις αεροναυτικές αλλά και τις εμπορικές δραστηριότητες, την εταιρική υπευθυνότητα και το περιβάλλον καθώς και τρόπους επικοινωνίας με το γραφείο τύπου.

Από αυτά που εντοπίσαμε με το σχεδιαστικό τμήμα του HotStation και μας κέντρισαν το ενδιαφέρον στο νέο site του www.aia.gr , ήταν (πέρα από την εικαστικά minimal αλλά φιλική στη πλοήγηση σχεδίαση και τα καλαισθητα βιντεο που το συνοδεύουν σε συσκευές με flash υποστήριξη):
- Video στο background στην αρχική σελίδα του site με εντυπωσιακές time lapse λήψεις από το αεροδρόμιο αλλά και την Αττική γενικότερα
- Δυνατότητα στον επιβάτη να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την πτήση του σε όποιες από τις σελίδες του αεροδρομιου κι αν πλοηγηθεί (flight tracker)
- Αναζήτηση στις πληροφορίες πραγματικού χρόνου για αφίξεις και αναχωρήσεις με time slider αντί με πλοήγηση σε σελίδες μπρος - πίσω
- Πληροφορίες πραγματικού χρόνου της κίνησης από και προς το αεροδρόμιο από τις βασικές οδικές αρτηρίες με κείμενο και χάρτες
- Δυνατότητα για ηλεκτρονικό κλείσιμο θέσης στο πάρκινγκ του αεροδρομίου (e-parking booking) σε προνομιακές τιμές

Στα αρνητικά θα βάζαμε μάλλον την παλαιομοδίτικη ως σύλληψη αλλά ευτυχώς διακριτική μουσική που παίζει στο background και ευτυχώς απομονώνεται από ένα κουμπί στο κάτω δεξί μέρος της σελίδας. Επίσης, ίσως βάζαμε ένα ερωτηματικό για το απαιτούμενο bandwidth για την πλοήγηση στο site, αφού φαίνεται με το video και τα γραφικά να το κάνει ίσως όχι δύσχρηστο (αφού δεν επηρεάζουν την πρόσβαση στο ουσιαστικό περιεχόμεο) αλλά μάλλον ασύμφορο για πλοήγηση από mobile συνδέσεις GPRS / 3G / 4G που εφαρμόζουν χρονοχρέωση.

Το νέο site του αερολιμένα Αθηνών σε μια από τι βασικές του σελίδες

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά που εντοπίσαμε, γίνεται χρήση της HTML5, χωρίς όμως να αποφευχθεί η Flash γλώσσα σε μερικά σημεία, παρατηρήσαμε μια βελτιωμένη προσέγγιση των URLs όσο αφορά στο Search Engine Optimization (Human & SE Friendly URLs). Tο site φαίνεται πως είναι πάλι (σε σχέση με το προηγούμενο) ανεπτυγμένο σε .NET ενώ επίσης ο σχεδιασμός του είναι responsive, ώστε να προσαρμόζεται σωστά και εύκολα στις περισσότερες αναλύσεις οθόνης, αλλά και σε mobile συσκευές (smart phones, ταμπλέτες).

Σύμφωνα με πληροφορίες του HotStation.gr, η επίσημη παρουσίαση του νέου site του αεροδρομίου θα γίνει ύστερα από περίπου μία εβδομάδα λειτουργίας ώστε να διορθωθούν αν και όποια θέματα παρουσιαστούν, με πιθανότερη ημερομηνία γύρω στις 15 Μαίου..

Δείτε το νέο site του αεροδρομίου της Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος εδώ.







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3151.html