50 αποχρώσεις του γκρί: έρχεται η ταινία..


Ημερομηνία Τετάρτη, 24 Απρ 2013 @ 22:30
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Νο 1 μπεστ σέλερ στη λίστα των New York Times, χαρακτηρισμένο ως συνδυασμός άρλεκιν και τολμηρού σεξουαλικού αναγνώσματος και με την ταμπέλα «mommy porn» να θυμίζει ότι, παρά το διακριτικό εξώφυλλο, πρόκειται για ένα βιβλίο που απευθύνεται στις φαντασιώσεις της νοικοκυράς και όχι μόνο, το «Fifty Shades of Grey» ήταν θέμα χρόνου να αποκτηθεί από το Χόλιγουντ με επταψήφιο τίμημα.



Η Βρετανίδα Ε. Λ. Τζέιμς - που ούτε και η ίδια πίστευε όταν προωθούσε το πείραμά της μέσω ίντερνετ ότι το βιβλίο της έμελλε να ανακηρυχτεί στο πιο καυτό σήμερα δείγμα της μαζικής κουλτούρας - μπορεί μετά από αυτήν την επιτυχία να είναι σίγουρη ότι το σαδομαζοχιστικό ρομάντζο παραλίας θα έχει την ανάλογη μεταχείριση στην οθόνη.

Με τις φήμες για το ποιος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και τους ρόλους να μην έχουν τέλος, η αλήθεια είναι ότι η Universal, που αγόρασε πέρυσι τα δικαιώματα έναντι τριών εκατομμυρίων δολαρίων και οι παραγωγοι Μάικλ ντε Λούκα και Ντάνα Μπρουνέτι («The Social Network») δεν έχουν κάνει καμία επίσημη προσφορά σε κινηματογραφιστή ή πρωταγωνιστή. Με ονόματα επί ονομάτων να έχουν πέσει στο τραπέζι και τον Τύπο να ανακυκλώνει τις αμφιβόλου εγκυρότητας πληροφορίες, η ανάμιξη του Γκας Βαν Σαντ και του Άλεξ Πέτιφερ δε σημαίνει παρά μόνο ότι τα ονόματά τους βρέθηκαν σε κάποια λίστα υποψηφίων για το πρότζεκτ (ανάμεσα σε τόσα άλλα). Ο σκηνοθέτης της «Γης της Επαγγελίας» μάλιστα γύρισε δοκιμαστικά με τον Πέτιφερ (που είδαμε πρόσφατα στο «Magic Mike») μια τολμηρή σκηνή από το βιβλίο και να τη στείλει στους παραγωγούς, για να ενισχύσει την εικόνα του ως «ο κατάλληλος για τη δουλειά».

Η βασική πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη σχέση του 27χρονου δισεκατομμυριούχου Κρίστιαν Γκρέι και της παρθένας Αναστάζια Στιλ, ενός κολεγιοκόριτσου που γοητεύεται από το χαρακτήρα του τίτλου και βυθίζεται μαζί του σε ένα παιχνίδι σεξουαλικών ρόλων, εξουσίας και υποταγής. Την πρώτη τους έντονη ερωτική εμπειρία κινηματογράφησε ο Βαν Σαντ με τον Πέτιφερ («Endless Love») και άγνωστο με ποια παρτενέρ, προκειμένου να δείξουν στους παραγωγούς τι μπορούν να κάνουν.

Με το σενάριο πάντως ακόμα να ετοιμάζεται και τη συγγραφέα του βιβλίου να έχει λόγο για όλα, μάλλον αναμένεται μεγαλύτερη καθυστέρηση σε αυτήν τη μεταφορά απόό,τι τελικά υπολόγιζε το στούντιο. Δεν ξέρουμε αν ο Γκας Βαν Σαντ παίρνει πόντους με αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά προς το παρόν η υποψηφιότητά του για τη σκηνοθετική καρέκλα είναι ακόμα στον αέρα.

Η ιστορία δεν τελειώνει πάντως στον όγκο ενός βιβλίου και φυσικά αποτελεί μέρος τριλογίας με τα επόμενα δυο βιβλία να ονομάζονται «Fifty Shades Darker» και «Fifty Shades Freed» αντίστοιχα. Όπως συνηθίζεται, η απόφαση της Universal να συνεχίσει με μια δεύτερη ταινία θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της πρώτης. Αυτός ίσως είναι ένας επιπλέον λόγος που η επιλογή των συντελεστών (και ιδιαίτερα των πρωταγωνιστών) είναι ένας πονοκέφαλος. Όσο για τον Βαν Σαντ, μπορεί η τελευταία του ταινία να μην είχε την αναμενόμενη επιτυχία, αλλά η επιθυμία του να μπει στο σύμπαν των φαντασιώσεων του «Grey» μάλλον ξαφνιάζει.


Πηγή: Σινεμά






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3147.html