Αντώνης Κανάκης: Η νύχτα θέλει τους ..μπράβους της!


Ημερομηνία Παρασκευή, 19 Απρ 2013 @ 11:10
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiS



Ο Αντώνης ΚανάκηςΑντώνης Δούμας, όπως είναι το κανονικό του όνομα) πιστεύει στην ανάγκη ύπαρξης της ..."προστασίας" στη νυχτερινή ζωή κι αυτό κατέθεσε και στο δικαστήριο, ως ιδιοκτήτης 2 νυχτερινών κέντρων, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στη Χαλκιδική. Μάλιστα, φαίνεται πως "εξωτερικός συνεργάτης" που απασχολείται στην "ασφάλεια" νυχτερινού διασκεδαστηρίου ιδιοκτησίας του Αντώνη Δούμα (ΑΚΑ Κανάκη), είχε χτυπήσει θαμώνα ο οποίος στη συνέχεια έκανε μήνυση στους ιδιοκτήτες.


Σε... εθιμικό δίκαιο απέδωσε την προστασία των νυχτερινών καταστημάτων του από τους μπράβους ο Αντώνης Κανάκης, ο οποίος κατέθεσε χθες στη δίκη του κυκλώματος τοκογλυφίας, εκβίασης και προστασίας με επικεφαλής τους αδελφούς Μελέτη. Ο Αντώνης Κανάκης παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο Κ. Μελέτη, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια.

Ο δημοφιλής παρουσιαστής και ιδιοκτήτης δύο καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική αμφισβήτησε την ικανότητα των νόμιμων εταιρειών φύλαξης (security), αλλά και της ΕΛ.ΑΣ. να αναλάβουν αυτό το έργο (!), ενώ απευθυνόμενος στους δικαστές και στον εισαγγελέα αναρωτήθηκε: «Σας σοκάρει η αποκάλυψή μου ότι στα νυχτερινά μαγαζιά σε όλον τον πλανήτη Γη υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται τις "εκρήξεις"; Αυτή είναι η κατάσταση, έτσι τη βρήκα».

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, μετά την επιμονή κλήτευσής του από το δικαστήριο, ο Αντώνης Δούμας / Κανάκης, παραδέχτηκε ότι συνεργαζόταν με τον κατηγορούμενο Κ. Μελέτη, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 20 χρόνια, και του ζητούσε να του στέλνει άτομα για την προστασία του μαγαζιού του στη Χαλκιδική. Αρνήθηκε, ωστόσο, πως εκβιάστηκε, υποστηρίζοντας μάλιστα πως θεωρεί αδιανόητο να υποστεί εκβίαση.

«Οι μάρτυρες εδώ μας λέγανε ότι δεν υπάρχει προστασία στη νύχτα και ότι δεν γίνονται επεισόδια», παρατήρησε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

«Κακώς σας τα είπαν. Στα μεγάλα μαγαζιά γίνονται διάφορα. Υπάρχει πολύς κόσμος ο οποίος κάνει κατανάλωση αλκοόλ και είναι απαραίτητη η παρουσία ανθρώπων που θα διαχειρίζονται τα μικροεπεισόδια», απάντησε. Η αμοιβή ήταν 50 ευρώ την ημέρα για τον καθένα «φουσκωτό».

Σε ερώτηση της έδρας γιατί δεν ανέθεσε τη δουλειά αυτή σε κάποια νόμιμη εταιρεία security που φορολογείται, ο παρουσιαστής υποστήριξε πως «τους δίνουν έναν φακό κι ένα κλομπ και τους βαπτίζουν security».


Η συνομιλία
Στο δικαστήριο, όμως, διαβάστηκε και απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του Α. Κανάκη με τον Κ. Μελέτη στις 5/8/2011, με αφορμή μια «μανούρα» που είχε γίνει στο μαγαζί του στη Χαλκιδική. Τότε ένας από τους «μπράβους» του Μελέτη είχε ξυλοκοπήσει θαμώνα του μαγαζιού, ο οποίος έκανε μήνυση κατά των ιδιοκτητών, κάτι που εξόργισε τον παρουσιαστή. Στη συνομιλία ο Κανάκης ζητά από τον Μελέτη να αντιμετωπίζονται ψύχραιμα οι εντάσεις και να... χτυπούν οι άνδρες του μόνο όταν δέχονται επίθεση.

Διαβάστε εδώ τον διάλογο του Αντώνη Κανάνη με τον κατηγορούμενο για "νυχτερινή προστασία" στο τηλέφωνο.

«Αν πάει κάποιος να τον χτυπήσει, ας τον σαπίσει στο ξύλο», λέει χαρακτηριστικά, ενώ η πρόεδρος ζήτησε εξηγήσεις γι' αυτήν την αναφορά. Ο Κανάκης υποστήριξε ότι δεν ήταν παρότρυνση σε βία και «απλά μίλησε στη γλώσσα του συνομιλητή του».

Πρόεδρος: «Υποτιμάτε τη νοημοσύνη τους;»
Κανάκης: «Ναι, την υποτιμάω. Δεν μπορείς να συνεννοηθείς μαζί τους σε άλλο επίπεδο».
Πρόεδρος: «Υποκαθιστάτε την Αστυνομία;»
Κανάκης: «Δεν υπάρχει στον πλανήτη Γη κατάστημα στο οποίο αν γίνει φασαρία καλείται η Αστυνομία. Θα έρθει σε μισή ώρα και μέχρι τότε θα σου διαλύσουν το μισό μαγαζί. Αυτά είναι ιστορίες και ουτοπίες».

Η πρόεδρος απηύθυνε παρατήρηση στον παρουσιαστή όταν αποχωρώντας και βλέποντας τους δημοσιογράφους να τον ακολουθούν ο Κανάκης αναρωτήθηκε κάνοντας ..Αρβύλικο χιούμορ: «Τι έγινε, ρε παιδιά; Γιατί φεύγουν όλοι;»
«Παρακαλώ πολύ να σεβαστείτε τον χώρο. Εδώ δεν είναι κέντρο διασκέδασης», του είπε.

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Τις προηγούμενες μέρες παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου επιχειρηματίες, οι οποίοι, κατά το κατηγορητήριο, φέρονται ως θύματα του κυκλώματος, αλλά καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, προέβησαν σε αναίρεση των προανακριτικών τους καταθέσεων, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία επιφυλάχθηκε να κινήσει, μετά το πέρας της δίκης, ποινική διαδικασία εναντίον τους για ψευδορκία.

Για τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα, τρεις εκ των οποίων φέρονται ως διευθύνοντες τη σπείρα. Πρόκειται για τρία αδέλφια που είναι προφυλακισμένοι για την υπόθεση. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις πράξεις της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της τοκογλυφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εκβίαζαν τους ιδιοκτήτες 33 καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, από τους οποίους έπαιρναν χρήματα για «προστασία», ενώ παράλληλα ανέπτυξαν και τοκογλυφική δραστηριότητα.


Πηγή: Εθνος, karfitsa.gr, taxalia blog






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3140.html